fbpx

16 måter å blø på i 2016

Ignorerer du endringene rundt deg, og nekter å tilpasse deg det markedet du er en del av, så vil du blø i 2016.

I en av de siste bloggpostene mine i 2014 «spådde» jeg at mange kom til å blø, og noen kom til å dø i 2015. Og når vi nå begynner å nærme oss slutten av 2015, så tror jeg vi kan konkludere med at mediebransjen på mange måter har blødd i løpet av året. I 2016 tror jeg også mange kommer til å blø videre – og da ikke bare i mediebransjen. Det er mange måter å blø på. Ignorerer man endringene rundt seg, og nekter å tilpasse seg det markedet man er en del av, så «går det deg ille».

«8 minutes of blødning»

endring-tid-modenhet-8-minutes-hanspetter3. desember var jeg på Saga Kino, som var lokasjon for årets «8 minutes of Digital Marketing 2015». Det var første gangen jeg var på konferansen som er holdt i regi av INMA. 35 foredragsholdere holder hvert sitt foredrag i løpet av en dag, og ingen har mer enn 8 minutter til rådighet.

I tillegg til å høre på 34 andre dyktige foredragsholdere og foredrag, stod mitt navn også på programmet. Mine 8 minutter brukte jeg til å ramse opp 16 måter å blø på i 2016:

Endring er ikke enkelt. La meg si det engang for alle. «Alle ønsker endring, men ingen ønsker å endre seg» er det noe som heter. Det er bedre å ta regien for egen endring, enn at andre gjør det for oss. «Disrupt, or be disrupted». I forkant av foredraget hadde jeg spurt Jan Grønbech i Google om hvordan han forholdt seg til endring, og fikk følgende tilbakemelding på epost:

– Dagen i dag er den vanskeligste og mest komplekse du har opplevd i hele ditt liv.  Samtidig er det den enkleste og minst komplekse dagen du vil oppleve så lenge du lever. Hvis du er bedriftsleder og finner dette utsagnet problematisk så er det en ting å gjøre: Get out of the way!

Så enkelt kan det sies. Så vanskelig kan det være.

photo credit: Old Photos via photopin (license)