fbpx

139 fakta om Instagram

I 2017 er det fem år siden Facebook kjøpte Instagram for 1 milliard dollar. Sjekk ut infografikken med 139 fakta siden Instagram ble lansert i 2010.

Sannsynligheten er vel overveldende stor for at du har hørt om Instagram. Og at du selv bruker Instagram. Privat eller via jobben, eller til begge deler. Selv lastet jeg ned Instagram oktober 2010. To måneder senere hadde over 1 million globalt gjort det samme. I dag har den sosiale foto-appen over 600 millioner brukere. Instagram har endret seg voldsomt siden lansering. Fra rene bilder i kronologisk rekkefølge, til nytt ikon, algoritmisk sortering, reklame, videoer, historier og en rekke nye fotofilter.

Deepak Nadiminti fra Websitebuilder, har laget en infografikk som inneholder intet mindre enn 139 fakta om Instagram siden lanseringen i 2010.

Visste du for eksempel at over 80 prosent av Instagram-brukerne bor utenfor USA? Samtidig kommer 80 prosent av annonseomsetningen til Instagram fra USA.

Bruker du ofte fotofilteret Clarendon på dine bilder? Da er du ikke alene, det er det mest populære filteret globalt.

Er du «storforbruker» av hashtags for å maksimere spredning, engasjement og likes (eller strengt talt hjerter)? Har du oversikt over hvilke hashtags som er mest brukt? Her får du det.

Vet du hvem som har flest følgere på Instagram? Og at den personen har flere fans enn Malaysia, Østerrike, Sri Lanka, De forente arabiske emirater og Sveits til sammen. Eller over 10 ganger så mange fans som innbyggere i Sverige.

Nesten halvparten av alle merkevarer er på Instagram i dag. Det vil vokse til over 70 prosent innen 2018. De mest populære merkevarene poster omtrent 5 ganger i uken. Det er en økning på over 50 prosent siden 2015.

Sjekk ut alle 139 fakta om Instagram i infografikken under.

 

139 Facts And Stats About Instagram
Courtesy of: Website Builder.org