fbpx
digitalisering

13 år, men «who’s counting»

Bursdager er som regel viktigere for bursdagsbarnet enn alle andre. Det gjelder også bursdagen til HansPetter.info. Samtidig er det en god anledning til å reflektere litt over de massive endringene mine 2427 artikler har bevitnet. 

24. august er en litt mer spesiell dag for meg enn det er for deg. Det er da denne nettsiden her har bursdag. Og nå er jeg så vidt i gang på mitt 14. år med HansPetter.info. En reise som har resultert i 2427 artikler (inkludert denne her), hvor jeg har formidlet mine tanker, analyser og innsikter omtrent 3,6 ganger hver eneste uke i 13 år. Det har vært en jevn strøm av innhold som jeg er stolt av, og som jeg håper har gitt deg masse verdi.

Fra sosiale medier til kunstig intelligens

Da jeg startet opp HansPetter.info, handlet i stor grad om sosiale medier. Men i takt med den teknologiske utviklingen, og dens påvirkning av hvordan vi lever, leker, lærer og jobber, har jeg også utvidet horisonten. Det har handlet mye om PR- og kommunikasjon, om hvordan mediebransjen mistet sitt monopol på det offentlige ordskiftet som følge av internett, smarttelefoner og sosiale medier. Jeg har utforsket delingsøkonomi og digital markedsføring, diskutert de uheldige aspektene som falske nyheter,  polarisering og cybertrusler, og fulgt globaliseringens og digitaliseringens nådeløse og irreversible påvirkning på urbaniseringen.

Og ja, de siste seks årene har jeg også dykket dypt inn i kunstig intelligens.

Teknologioptimist med en dæsj skepsis

Selv om jeg er en teknologioptimist, har jeg også valgt å fokusere på de mindre heldige konsekvensene av teknologiutviklingen. Vi lever i en tid der teknologien ofte har mer kontroll over oss enn vi har over den. Siden pandemien startet, har jeg også skrevet mer om viktigheten av å søke tilstedeværelse og frihet i naturen, fri for teknologiens bånd og byens støy.

I går, i dag og i morgen

Fra 2010 til 2015 var det stort sett tekst og bilder som dominerte på HansPetter.info. Fra 2015 begynt jeg å inkludere podkast-episoder og videoer fra min YouTube-kanal. Etter noen år med nedadgående trend i antall lesere, har vinden nå snudd. Personlig tror jeg det skyldes flere årsaker; dels strengere personvernregler, dels at mange begynner å se seg lei av meningsløs, kort-format innhold i sosiale medier, dels at det går opp for stadig flere av oss at teknologiutviklingen for alvor endrer alt for alle, og dels at jeg klarer å formidle tildels komplekse utviklinger på en forståelig måte.

Selv om 13 år er en lang tid, har jeg ingen planer om å legge ned HansPetter.info. Så lenge jeg jobber som selvstendig næringsdrivende innen PR, kommunikasjon, og som foredragsholder og innholdsskaper, vil HansPetter.info forbli mitt naturlige utgangspunkt og nav for mine tanker, refleksjoner og ytringer.

Takk for at dere har vært med på denne reisen, og jeg ser frem til mange flere år med spennende diskusjoner og innsikter!

Lyst til å høre meg forelese om teknologiens påvirkning på hvordan vi lever, leker, lærer og jobber? Klikk her for å booke meg opp som foredragsholder, eller til en uforpliktende samtale om det. 

Disclaimer: Bildet er laget ved hjelp av MidJourney og INSwapper, mens teksten er skrevet i samarbeid med ChatGPT.