fbpx
personvern

Ytringsfrihet, personvern og menneskerettigheter til salgs – Episode 60

Kinesiske interesser og verdier vinner frem, selv om de kolliderer med vårt viktige prinsipper.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Dagsavisen vokser mest

For fjerde måned på rad er det Dagsavisen som vokser mest hva gjelder nyheter som blir delt i sosiale medier. Nettavisen vokste mest fra august til september, mens Dagsavisen vokste med over 200 prosent fra september 2018 til 2019. Dette ifølge analysetjenesten Storyboard som overvåker norske nettsteders deling av nyheter i sosiale medier. VG var alene om negativ vekst, men hva gjør vel det når VG fortsatt er Norges desidert største nettavis. Og nok engang er det de «sensasjonelle» nyhetene som deles hyppigst.

Norges 10 største magasiner har mistet en halv million lesere på 1 år

Magasinlesingen går tilbake med 11 prosent ifølge de ferske lesertallene fra Kantar. Fire magasiner i undersøkelsen øker antall lesere, mens 66 magasiner går tilbake sammenlignet med samme periode i fjor. Verst har det gått utover Her & Nå, som mistet nesten 40 prosent av sine lesere på ett år.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Ytringsfrihet, personvern og menneskerettigheter til salgs

Vestlige selskaper – anført av Apple og Google – kaster alt fra ytringsfrihet, personvern og menneskerettigheter på dør, så lenge det kan tjene dem økonomisk. Og det er en skummel utvikling vi må og bør ta på alvor, og det før det er for sent.

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer