fbpx
video

Videostrømming står for over halvparten av internettrafikken

Netflix «sluker» 15 prosent av all global internett-trafikk og videostrømming «svir» unna over halvparten. Til sammenligning kommer kun 5 prosent av trafikken fra sosiale medier.

«Video eats the internet»

Med sine 300+ millioner seere (og over 1 million abonnenter i Norge) har Netflix blitt den applikasjonen / tjenesten som konsumerer mest av alle tjenester på internett i dag. Ifølge forskning fra Sandvine, «sluker» Netflix i dag 15 prosent av all datatrafikk og samlet sett representerer video i dag over halvparten av all data som går over internett.

Video som legges inn på nettsider står for 13,1 prosent, mens YouTube «stikker» av med 11,4 prosent av trafikken.

Video, sørfing og gaming

Video representerer hele 58 prosent av all nedlastet trafikk i dag, etterfulgt av generell internett-sørfing med 17 prosent og online gaming med 7,8 prosent. På 4. plass kommer bruk av sosiale medier med 5,1 prosent.

På enkelte tidspunkter – når «folk flest» ser på TV på kveldene – står Netflix alene for over 40 prosent av all datatrafikk i USA, ifølge Sandvine.

Med stadig raskere og billigere tilgang til internett og stadig bedre smarttelefoner, forventes det at video vil stå for hele 80 prosent av all datatrafikk på internett innen 2021.

5G og 4K

To forhold som underbygger Cisco sine prediksjoner om at video vil konsumere 80 prosent av all datatrafikk innen 2021, er utrullingen av 5G, men ikke minst at flere innholdsleverandører – som Netflix – vil begynne å tilby 4K-innhold.

Det kommer til å legge enda mer press på teleoperatører som tjener stadig mindre per overførte MB med data – samtidig som de skal oppgradere nettverkene sine til 5G.

YouTube størst i Europa

I Asia er det innebygde videoer på nettsider (embedded HTTP-video) som trekker mest data, etterfulgt av Facebook og Netflix.

I Europa er det YouTube som er størst, mens Netflix kommer på andre plass, innebygde videoer på 3. og Amazon på 4. (Jepp – Facebook Watch har en lang vei å gå).

I USA derimot, er Amazon Prime større enn YouTube.

 

Undersøkelsen er basert på data fra mer enn 150 forskjellige teleoperatører fra hele verden og over 2.1 milliarder brukere og abonnenter.

Bilde: freestocks.org via Unsplash