fbpx
webex

Videomøter med Cisco Webex oversetter over 100 språk i sanntid

Ved hjelp av kunstig intelligens kan brukere nå oversette videomøter direkte fra engelsk til mer enn 100 ulike språk – hvor norsk blir ett av de lokale språkene.

Sanntidsoversettelser av videomøter

For ytterligere å sikre en global og hybrid arbeidsstyrke i tiden fremover, lanserer Cisco i dag en ny språkoversettelse i sanntid gjennom samhandlingsplattformen Webex. Ved hjelp av kunstig intelligens kan brukere nå oversette videomøter direkte fra engelsk til mer enn 100 ulike språk – hvor norsk blir ett av de lokale språkene. De nye funksjonene i Webex skal bidra til å skape like vilkår for alle brukere og en mer inkluderende fremtid uavhengig av språk eller geografi.

Sømløs samhandling

I den nye oppdateringen utvides språkbiblioteket fra 10 til mer enn 100 ulike språk. Brukerne kan dermed skreddersy sine egne møter ved å velge ett av de mest brukte språkene, for eksempel arabisk, fransk, tysk, mandarin, russisk og spansk, eller mer lokale språk som norsk, dansk, hindi, malaysisk, tyrkisk og vietnamesisk.

Den personlige språkfunksjonen løser en av de største utfordringene i en global bedriftskultur – nemlig språkbarrieren. Gjennom oversettelse i sanntid, får brukerne mulighet til å delta aktivt i møter og kommunisere mer effektivt med hverandre. På den måten kan virksomheter skape inkluderende og sømløse møteopplevelser for alle sine ansatte.

Reduserer kostnader

For bedrifter gir den nye teknologien også klare fordeler innen rekruttering og kostnadsbesparelser. Nå kan bedrifter fokusere på å finne de beste hodene uavhengig av bosted eller morsmål.

En fersk rapport fra Metrigy om intelligente virtuelle assistenter viser at nesten 24 prosent av respondentene har møter som inkluderer ikke-engelskspråklige deltakere, og blant disse har mer enn halvparten brukt tredjepartsverktøy for å oversette møter til andre språk. Det koster i gjennomsnitt 172 dollar per møte. Virtuelle møteassistenter med integrerte funksjoner for oversettelse, vil redusere kostnaden vesentlig, og kan i enkelte tilfeller erstatte den helt.

Den nye funksjonen for oversettelse vil være tilgjengelig i Webex fra mars.

Les mer her om nye funksjoner i Webex: Mars 2021 fra Cisco.