fbpx

Effektive verktøy og tjenester jeg bruker selv, som er enkle å bruke - og som fungerer.

3 gode gratisverktøy som vil hjelpe din sosiale mediasatsning

Effektive verktøy og tjenester jeg bruker selv, som er enkle å bruke – og som fungerer.

En ting er å ha en strategi om HVORFOR man er på sosiale mediatjenester som Twitter, Facebook og LinkedIn. Det er også viktig å ha retningslinjer for hvem som gjør hva, og det er også avgjørende for ens suksess at man har ressurser avsatt til å følge opp virksomhetens sosiale media satsning. Til syvende og sist er det nok også helt riktig at man bør engasjere seg i sosiale medier av fryd og ikke av frykt :)

Når DET er sagt, tatt opp til avstemming og vedtatt – så er det også viktig å ha vertøy tilgjengelig for å måle hvorvidt man har suksess eller ikke – at man blir hørt hvis hensikten er å delta, at man får de riktige personene «der ute» til å følge deg, delta i diskusjonen, bli dine venner, like det du skriver, osv.

Her er tre gratis verktøy jeg bruker selv – i tillegg til Sprout Social som jeg har skrevet om tidligere:

Nearby Tweets – Driver du en sportsbutikk og har tenkt å begynne med twitter for å markedsføre tilbud, salg, gjøre butikken mer aktuell, osv, så er det kanskje viktig å få følgere som er intr i sport, og kanskje holder til i nærheten av der butikken din ligger. Nearby Tweets hjelper deg nettopp med dette. Her kan du følge diskusjonen på twitter, begrenset ned til Lillehammer hvis det er der du bor, eller Norge fordi de selger på Internett og feks sykkel som søkeord. Da vil du kun få opp tweets fra twittere i Lillehammer området som dreier seg om sykkel. De bør du med andre ord følge – så får du kanskje flere som velger å følge deg, nettopp fordi dere har sammenfallende interesser.

https://nearbytweets.com/

Twitter Grader – Twitter grader gir deg en umiddelbar rangskjering på Twitter sammenlignet med millioner av andre brukere som har blitt gradert. Bare skriv inn ditt twitter-brukernavn (ikke nødvendig å registrere seg) så vil du få en umiddelbar tilbakemelding på hvordan «det ligger ann».

https://twittergrader.com/

Klout – Alle gode ting er tre, og Klout er uten tvil min favoritt.

Klout-tjenesten bruker over 35 variabler på Facebook og Twitter (du må lage en konto – som er gratis) for å måle og rapportere din sosiale media suksess.

Klout vil gi deg en veldig god oversikt over hvor mange du virkelig når, hvor mange som kommenterer deg, videresender dine meldinger og en overordnet score i forhold til hvor flink du er til å influere, engasjere og hvilket innhold du er «best» på. Jo høyere score jo bredere og sterkere innflytelsessfære har du.

https://klout.com/