fbpx
Google Nest Wifi

Unboxing Google Nest Wifi

I helt ny drakt og med opptil dobbel hastighet og 25 prosent bedre rekkevidde enn forgjengeren, er Googles nye Nest Wifi nå tilgjengelig i Norge. Jeg har vært så heldig å få tak i 3 enheter som skal unboxes og testes.

Fra Google Wifi til Google Nest Wifi

For noen år siden oppgraderte jeg mitt trådløse nettverk fra Apple (som ikke lenger tilbyr sine AirPort-produkter) til et masket nettverk (Mesh network) fra Google. En hoved-enhet, samt to forsterkere/forlengere som skulle sikre maksimal dekning hjemme. Fra kjelleren, første- og andre etasje, i tillegg til veranda og terrasse. Og stort sett har det fungert tilfredsstillende. I det minste mye bedre enn den hastigheten og rekkevidden jeg fikk fra mine Apple-produkter.

I 2019 kom Google ut med sin nye generasjon trådløse nettverksprodukter, Google Nest Wifi, men ikke til Norge. Ikke før nå. For nå har Google sluppet Nest WiFi i 10 nye markeder i Europa, inkludert Norge, Sverige, Danmark, Italia, Spania, Østerrike Sveits, Belgia, Irland og Nederland.

Nå kan du snakke til ditt trådløse nettverk

Nest WiFi kombinerer alt jeg digget ved forgjengeren Google WiFi, med en rekke forbedringer. Dobbel så kraftig prosessor, dobbelt så mye minne og dobbelt så mange antenner skal gi dobbel så raskt trådløst nettverk, som i tillegg skal øke rekkevidden med 25 prosent. I tillegg har maske-enhetene blitt utstyrt med Google Assistent, slik at du nå får trådløse høyttalere og et trådløst nettverk du kan snakke til.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Enkel installering og kontroll i Google Home-appen

Det skal være enda enklere nå å sette opp det nye trådløse nettverket fra Google. Det heter seg at du kun skal plugge inn enhetene og deretter åpne (eventuelt laste ned først) Google Home-appen, som vil guide deg gjennom installasjonen på få minutter.

I tillegg, hvis du har en Nest smartskjerm som Nest Hub (tidligere kjent som Google Home Hub) fra før, så kan du dele både gjestenettverk og passord rett fra skjermen. Koden på skjermen skannes med en telefon og vedkommende er online «før du rekker å si Google Nest Hub».

Unboxing Google Nest Wifi

«Dommen» faller om kort tid

Hvor mye bedre ble det trådløse nettverket mitt etter at jeg byttet fra Google Wifi til Google Nest Wifi? Det får du vite i neste episode av «Oppgradert med Eirik og Hans-Petter», som du kan følge på vår Facebook-gruppe.

I tillegg blir «dommen» også lagt ut her på HansPetter.info.