fbpx

Bruk MacBook som Bluetooth-tastatur på din iPhone

Type2Phone:Skriv SMS på iPhone fra MacBook

Bruk MacBook som Bluetooth-tastatur på din iPhone

Jeg skal innrømme at jeg ikke er en større fan av SMS – mest fordi jeg er lei av SMS, til fordel for Twitter og andre nettverk, men også fordi jeg forsøker å unngå å skrive så mye med min iPhone og heller bruke min iPad hvis jeg absolutt må skrive, og ikke sitter med MacBooken forran meg. Skal jeg derimot skrive lengre mailer og slikt på min iPad så bruker jeg helst Logitechs geniale iPad2-tastatur. Det gidder jeg selvsagt ikke å ta med meg overalt, feks på kontoret på jobben, eller i sofaen forran TVen, men med MacBook-appen Type2Phone kan jeg nå endelig bruke min MacBook til å skrive SMS på min iPhone – eller lengre mailer for den sakens skyld – via Bluetooth.

Last først ned Type2Phone-appen her

Når du starter den første gangen får du beskjed om å koble til din iPad eller iPhone – som du enkelt gjør på samme måte som alt annet Bluetooth-utstyr; Innstillinger / Generelt / Bluetooth. Fra både iPhone og Mac vil du få tilsvarende beskjed som under – å bekrefte at tallkodene på begge sider er like:

Når det er på plass er det bare å skrive. Velg først appen du skal bruke; SMS, Notepad, email, etc – og deretter er det bare tut og kjør.

I eksempelet over er det min telefon som er tilkoblet,

Merk: For de som har et skarpt øye, så er det et lite svenskt flagg øverst til høyre – her velger du språk, og i mangelen på støtte for norsk, så valgte jeg svensk, hvilket kun har en konsekvens for deg når du skriver æ, ø og å – som da blir seende slikt ut:

Uansett som du ser av bildet under fungerer det hele enkelt og smertefritt – det er ingen merkbar forsinkelse mellom hva du skriver på din MacBook og hva som blir skrevet på din iPhone:

Kall meg gjerne en geek, men personlig så tror jeg faktisk at min kone kommer til å merke en økt respons fra meg på sine SMSer nå som jeg kan svare henne via Type2Phone.

En litt morsom funksjon er at når telefonen og din MacBook først er «paired» sammen, så kan du starte Type2Phone-appen opp, og åpne din iPhone med den – med din egen låse-kode.