fbpx

TouchRetouch – Slik fjerner du uønskede elementer (og personer) fra bildene dine

TouchRetouch er en enkel og genial app som blant annet gjør det mulig å fjerne elementer fra bildene dine, og det (nesten) uten at det synes.

Har du opplevd å ta det «perfekte» bildet, bare for å oppdage at det befinner seg et uønsket element i bakgrunnen? At en lyktestolpe ødelegger for den «perfekte» utsikten, eller at bildet av kona di i den «perfekte» sommerkjolen hadde blitt enda bedre om ikke resten av familien var med på bildet.

Det var bakgrunnen min for at jeg fant frem til iPhone-appen TouchRetouch. Sommerferien 2016 har jeg tilbrakt på vakre Mallorca, og etter en middag i den lille fjellandsbyen Fornalutx, gikk vi en tur sammen alle sammen rundt i de små og trange gatene for å «suge» til oss den unike Fornalutx-atmosfæren.

På vei hjem tok jeg et bilde av alle sammen, med min kone i sentrum. Og når jeg viste henne bildet, tenkte jeg at det hadde vært et fint sted å ta et bilde av bare henne, med den samme sommerkjolen. I stedet for å gå tilbake til den samme gaten, for å ta et nytt bilde, foretok jeg meg et Google-søk for å se om det fantes en app hvor jeg kunne «fjerne barna», slik at Marianne (min kone) fremstod alene.

Det opprinnelige bildet av familien i Fornalutx

*Det opprinnelige bildet av familien i Fornalutx

Etter kort tid kom jeg over TouchRetouch-appen, som finnes både til iOS– og Android-plattformen. Appen koster 22 kroner i den norske iTunes-butikken, og 1,99 USD på den amerikanske. På Google Play får du kjøpt appen for 13,99 kroner. TouchRetouch er ikke intuitiv å bruke, men fra appen kan du gå inn på YouTube for å få enkel veiledning til hvordan du bruker appen.

Med TouchRetouch kan du fjerne, men også erstatte elementer og personer. Og du kan enkelt bevege deg frem og tilbake mellom de forskjellige «grepene» du har gjort. Det er med andre ord aldri for sent å angre seg. Skal resultatet bli veldig bra, bør du belage deg på å bruke litt tid – og kanskje også bruke appen på en større skjerm (iPad), slik at det blir enklere å være så nøyaktig som overhodet mulig. Jeg brukte kun et par minutter i mitt tilfelle, og tok meg ikke tiden til å erstatte de fjernede elementene (familien min mao) med kopi av trappetrinnene, for å gjøre bildet så perfekt som mulig.

Marianne-kjole-uten-familien

*Det samme bildet etter at jeg «fjernet» familien, og lot Marianne bli igjen.

Slik fjerner du personer og elementer via TouchRetouch

Etter at Marianne står igjen alene, tok jeg turen innom fotoredigerings-appen Snapseed (Gratis app fra Google, tilgjengelig på iOS og Android ), for å forsterke farger og kontrast, «croppe» bildet litt mindre, samt fremheve Marianne og «blure» ut omgivelsene rundt.

Marianne-kjole-uten-familien-etter-Snapseed

Ser du godt etter, registrerer du at trappene ikke «henger» helt sammen. Med litt ekstra flid og tid, kan du derimot kopiere trappetrinnene ved siden av de fjernede elementene (min familie altså), slik at trappen og omgivelsene rundt fremstår i «perfect condition». Alt i alt brukte jeg kun noen få minutter på å Marianne til å stå alene på bildet, og resultatet synes jeg ikke ble så verst.

Hva synes du?

TouchRetouch laster du ned til din iOS- eller Android-enhet via App Store eller Google Play.