fbpx
koronavirus

Tilbake til normalen i løpet av 2020 – S3E116

Har koronakrisen satt en stopper for globaliseringen? Vil kontanter forsvinne og vil fysisk kontakt bli en luksus, i en ellers digital hverdag? Gjest er Ole Petter Nyhaug, fra analysebyrået Opinion, hvor han er ansvarlig for trendanalyse og innovasjon.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

Fra lock down til forsiktig åpning

12. mars 2020 vil stå igjen i historien som den dagen Norge stengte ned. Nå, to måneder senere er vi i ferd med å åpne forsiktig opp igjen. Ikke siden andre verdenskrig har vi hatt like mange helt eller delvis arbeidsledige, og milliarder av kroner renner ut av oljefondet hver dag, for å holde liv i alt fra virksomheter til privatpersoner.

Koronaeffekten

Spørsmålet mange stiller seg, er hvordan Norge og verden vil se ut i den andre enden. Hvilke effekter og varige endringer vil Covid-19 ha forårsaket? Kan tidligere kriser fortelle oss om hvordan vi som forbrukere vil endres fremover?

Kommer vi til å jobbe i større grad hjemme? Kommer barna til å bruke Teams og andre videokonferanseløsninger som en del av undervisningen etter at de har kommet tilbake til skolebenken? Vil vi sette oss på et fly til “syden” så fort det går et fly – og det er trygt å sette seg i et flyvende, forurensende “rør”?

Har Covid-19 satt en stopper for globaliseringen, vil kontanter forsvinne og vil fysisk kontakt bli en luksus, i en ellers digital hverdag?

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Trender og tendenser

For å snakke om disse – og helt sikkert andre trender og tendenser, har jeg fått besøk av Ole Petter Nyhaug. Ole Petter er er ansvarlig for trendanalyse og innovasjon i Opinion – som er det største norskeide analysebyrået, og blant de ledende analyseselskapene i Norden på det som kalles for “neste generasjons markedsanalyse”. Ole Petter er kreativ leder og partner i Opinion og er kjent som en nysgjerrig fyr som brenner for trendanalysefaget og alt som er nytt og moderne.

Jeg begynte like godt samtalen med å stille det største spørsmålet først – vil vi nærme oss en normalsituasjon i løpet av 2020?

God fornøyelse.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsorer

 

Bilde: Fusion Medical Animation via Unsplash