fbpx

Test Amazon Echo og Alexa fra din nettleser

Amazon Echo er enn så lenge ikke tilgjengelig i det norske markedet, men nå kan du teste ut stemme-teknoligien rett fra din nettleser.

Mot slutten av 2014 lanserte Amazon, Echo – en høyttaler-lignende enhet som er tilkoblet Internett og din Amazon-konto, og som du kan snakke med for å handle og mye mer. Jeg satt meg «sporentreks» opp på mailinglisten over interesserte kunder som ønsket å kjøpe Echo – som benytter seg av roboten Alexa til å konversere med – men nå et halvt år etter, er Echo fortsatt ikke tilgjengelig i Norge. Ei heller via Amazon.com. Etter hva meg bekjent er Amazon Echo kun tilgjengelig for oss i Norge via eBay.com og lignende nettsteder.

For kort tid siden lanserte Google sin Echo-versjon; Google Home – som skal gjøre det samme som Echo, men veldig mye mer, og som med stor sannsynlighet også blir tilgjengelig i Norge – om ikke med engang den blir lansert, men sikkert ikke så veldig mye senere.

Les mer: Med Google Home skal Google innta det fysiske rommet (Tek.no)

Om du derimot fortsatt har lyst på Amazon Echo, og har lyst til å teste ut hvordan den fungerer, kan du gjøre det nå – rett fra din nettleser. Tjenesten heter Echoism, og det eneste du trenger for å teste det er en Amazon-konto.

Echoism-Amazon-Echo-HansPetter

Når du har logget deg på med din Amazon-konto, kan du klikke på – og holde knappen inne over Echo-bildet, og stille Alexa et spørsmål. I motsetning til den ekte Echo, trenger du ikke å tiltale Echo via Alexa, men stille spørsmålet direkte – og forhåpentligvis få et fornuftig svar tilbake.

Stemmen og responstid skal være tilsvarende det du vil oppleve ved å bruke den ekte utgaven av Amazon Echo.

Google eller Amazon hjem til deg?

Hva tenker du om disse nye stemme-enhetene som snart vil komme til det norske markedet? Kommer du til å gå til anskaffelse av slike enheter til ditt hjem, og din familie?

[polldaddy poll=9438228]