fbpx

Foto: Thomas Moen, United Influencers

Talerlisten – TripAdvisor for foredragsholdere

Gjesteblogger Thomas Moen i United Influencers heier på Nils Apelands Talerlisten.no. Norges eneste formidlingstjeneste som er åpen rundt pris og brukervurderinger av foredragsholdere.

Thomas Moen er gjesteblogger, daglig leder i United Influencers, og foredragsholder på Talerlisten.no

Det er veldig lenge siden vi som jobber i kommunikasjonsbransjen har sett en tjeneste som har en såpass stor og positiv påvirkning på oss som det Talerlisten har hatt.

Personlig synes jeg Nils Apeland og gjengen hans i Talerlisten.no har fått altfor lite hyllest fra bransjen. Derfor jeg inviterte han til en kaffe hos oss i United Influencers for å høre mer om tjenesten og mannen bak.

Engasjert fra topp til tå

Nils møtte opp like velkledd, raus og  engasjert som alltid. Etter over 15 år som kommunikasjonsrådgiver, hvor han var med å bygge byrået Apeland, begynte Nils som selvstendig rådgiver i 2011. Han ville fokusere på kurs, foredrag og være en selvstendig rådgiver.

Tripadvisor for foredragsholdere

Det var på en tur til Tromsø i mars 2016 at ideen om en Tripadvisor for foredragsholdere ble født. Et kurs han skulle holde ble avlyst, og i stedet for å reise hjem på dagen bestemte Nils seg for å være en dag ekstra i Tromsø. Han fant en kafé via Tripadvisor, og ble forbløffet over hvor mange besøkende de hadde. Han innså at dette var fordi alle hadde gjort som han, nemlig sjekket på forhånd hvilket sted folk likte best.

Så utrolig bra det hadde vært om folk som leter etter foredragsholdere kunne gjort det samme, tenkte Nils. Den ideen klarte han ikke helt å gi slipp på, og etter å ha sjekket litt på nettet fant han ut at det var ingen som hadde gjort dette før.

Etter en søvnløs natt ble navnet Talerlisten født. Nils følte at ideen var så tydelig og god, og perfekt for markedet slik det er i dag.

Han brukte vår og sommer 2016 på å finne de rette partnere og bygge opp tjenesten. 17. oktober 2016 ble tjenesten lansert. Målet om 300 foredragsholdere innen årsslutt ble nådd allerede i november og det tok under 48 timer før første betalte oppdrag var på plass.

Et modent marked verdt flere hundre millioner kroner

Nils mener at tjenesten har blitt såpass godt mottatt i bransjen fordi det norske markedet er digitalt modent. Vi er vant med å gjøre research selv og liker å se hva slags muligheter vi har før vi bestemmer oss. Han mener også at det å være åpen om vurderinger og pris også har vært viktig.

Talerlisten er nemlig eneste tjeneste som er åpen rundt pris og brukervurderinger. Nå som norske firmaer stiller stadig høyere krav til innhold og underholdning, er dette en stor fordel.

Markedet estimeres til flere hundre millioner kroner i året, og det er ingen tvil om at Nils og teamet hans har store ambisjoner.

Planer og ambisjoner

Nils smiler når jeg spør han om han kan lette litt på sløret rundt hvor Talerlisten skal utvikle seg videre i 2017. Vi får vente og se, sier han, men vi har planer og ambisjoner.

Det er slike gründere vi trenger i Norge, tenker jeg for meg selv. Folk som tør å satse, og som gjør noe ordentlig.

Jeg ønsker Nils og teamet hans lykke til videre. Jeg heier på Talerlisten!

Foto: Thomas Moen under åpningsfesten av Talerlisten.no. Med på bildet er Camilla Aastorp Andersen og Nils Apeland.