fbpx

Talerlisten.no – Åpen og ærlig foredragsformidling

Talerlisten.no er først ute med å la oppdragsgivere og publikum evaluere og rate foredragsholdere. I tillegg til at foredragshonoraret ligger helt åpent.

Talerlisten.no er en helt ny formidlingstjeneste av foredragsholdere. Og det er ingen «hvem-som-helst» som er gründer av den nye tjenesten. Kommunikasjonsrådgiver, forfatter, foredragsholder og omdømmeekspert, Nils Apeland, er primus motor for en ny tilnærming av en «gammel traver», ved å åpne opp foredragsmarkedet ved å synliggjøre både pris og kvalitet.

Foredragsbransjens TripAdvisor

nils-apeland-bedrekom

* Initiativtager og gründer av Talerlisten.no, Nils Apeland.

Da Nils tok kontakt med meg for å fortelle meg om Talerlisten.no ble jeg mest av alt litt irritert over at jeg ikke hadde kommet opp med ideen selv. Og når jeg ikke klekket det ut selv, så takket jeg i alle fall ja til å være tidlig ute på Talerlisten.no da Nils spurte.

For det var et konsept det var lett å «tenne» på. Jeg har «flydd» rundt i Norge og forelest om hvordan Internett og sosiale medier har gjort kommunikasjon åpent og transparent i flere år, og da var det også på tide at vi foredragsholdere blir åpne – både om pris, men også om kvalitet. Det mener jeg både vi som foredragsholdere og oppdragsgivere er tjent med.

– ­Talerlisten.no skal være foredragsbransjens Tripadvisor. Vår visjon er å skape bedre innhold på norske seminarer og konferanser. Talerlisten.no gir arrangørene god oversikt, nøytrale vurderinger og prisinformasjon. Herfra er veien kort til bestilling og avtale. Svært mange har fortalt meg at de har savnet en slik tjeneste. Jeg er derfor stolt av å være først i markedet med den, kunne Nils fortelle meg.

Talerlisten på 1 – 2 – 3

På Talerlisten.no omtaler de seg selv slik:

Talerlisten.no hjelper deg å finne gode foredragsholdere, kursholdere og konferansierer. Vi er en nøytral markedsplass, der priser og andre arrangørers vurderinger ligger åpent. Du søker deg fram til den du mener best kan løse ditt oppdrag. Så sender du en forespørsel og får svar innen 24 timer. Tjenesten er gratis.

Forretningsmodellen skiller seg ikke fra andre foredragsformidlere. Talerlisten.no tar en «cut» av prisen som oppdragsgiver betaler. Forskjellen er først og fremst at foredragshonoraret er oppgitt. Dernest at foredragsholderne blir omtalt og vurdert.

Bedre av å bli vurdert

Det gjør prosessen enda enklere for oppdragsgivere, og mye skumlere for oss som lever av å være foredragsholdere. Når Nils nevnte at Talerlisten.no ville legge opp til at vi som foredragsholdere ville bli gitt stjerner og vurderinger, så følte jeg presset. Samtidig så er det jo det jeg ønsker også – å bli vurdert – dette gjør meg bare enda mer skjerpet og enda bedre forberedt.

Digitalisering av det analoge

Med åpenhet og transparens rundt både pris og kvalitet, har Talerlisten.no tatt i bruk teknologi for å differensiere seg fra øvrige formidlingstjenester. Det er en god start, men på ingen måter godt nok. Jeg har kommet med en rekke forslag til andre ting jeg vil se på Talerlisten, og jeg er sikker på at Nils har flere tanker og ideer på hva som kan gjøre tjenesten enda bedre. Det er uansett en veldig god start, og jeg er stolt og glad over å være en av foredragsholderne du kan finne på Talerlisten.no.

Talerlisten - rating

 

 

Disclaimer: Jeg ser på meg selv som en god venn av Nils Apeland. Og jeg er representert på Talerlisten.no selv. Jeg har derimot ikke mottatt noen form for rabatt eller honorar for å skrive om Talerlisten.no. Ei heller har jeg blitt instruert hva jeg skal – og ikke skal, skrive. Dette er med andre ord ikke #reklame.