fbpx
diabetes

Tirsdag 8. februar ble jeg haste-innlagt på Diakonhjemmet sykehus med skyhøyt blodsukker. Heldigvis ble det oppdaget før det var for sent. Ikke vent for lenge med å ta kontakt med legen din!

Starten på slutten for Hansen 1.0

Vi endrer oss ikke før vi må. Før det oppstår en krise. Det opplevde vi alle sammen som følge av pandemien. Det har jeg også opplevd nå. Og krisen handler om min egen helse. Heldigvis ble krisen avverget før det var for sent. 

Subdermal teknologi for Hansen 2.0

Jeg har en liten kunngjøring å komme med; jeg har ikke tatt godt nok vare på meg selv. Og jeg har ikke vært god nok til å «tolke signalene». Det kunne ha kostet meg livet. 

Kort fortalt har jeg fått diabetes. Og sannsynligvis har jeg gått med denne sykdommen lenge. Altfor lenge.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet AcastApple PodcasterOvercastTuneIn RadioSpotify og Google Podcasts.

 

Lang historie kort, så ringte jeg fastlegen min mandag 7. februar. Fikk akutt time fordi vvi mistenkte at det var noe galt med prostataen min. Jeg måtte på do hele tiden, og de siste ukene hadde det akselerert noe voldsomt. Fra et par ganger om natten til omtrent hvert 90 minutt. Først trodde jeg det var urinveisinfeksjon etter at jeg hadde vært i Lofoten tidligere i januar. 

“rant det inn” med diverse symptomer som pekte i retning av prostatakreft. Frykten for kreft hjalp nok ikke da jeg leste Dagbladets forside på besøk hos TV 2 Nyhetskanalen for å snakke om Meta som truer med å forlate EU: 

diabetes

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Rett inn på Diakonhjemmet

Tirsdag 8. februar, etter en urin- og blodprøve hos min fastlege, «sjekket» jeg inn på Diakonhjemmet. I hu og hast egentlig. Skyhøye-blodsukker-verdier. Verdier som kunne endt opp med at jeg hadde havnet i koma og i verste fall «dæva». I ettertid er det selvsagt lett å tenke at jeg burde ha sjekket opp det her for minst 1 år siden. Sannsynligvis enda tidligere. 

Til alle menn som leser det her; dra til legen. Ikke vent. Det blir sjeldent bedre av å vente!

Type 2 er best. Type 1 er mildt sagt kjedelig

Først fikk jeg beskjed om at det var diabetes type 2 – den dommen er best. Med riktig mat, mosjon og litt medisinering, så kan du ikke bare leve bra med det, men du kan også bli kvitt det. 

Dernest fikk jeg kontrabeskjed om at det var type 1. Den er verre. Diabetes type 1 er en auto-immun sykdom som vanligvis skyldes at kroppens forsvarssystem feilaktig oppfatter de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen som fremmede og ødelegger dem. Ingen vet visstnok årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av arv og ukjente miljøfaktorer.

Hansen 2.0 ved hjelp av teknologi

Uansett hva “dommen» blir, er planen at dette skal jeg klare å snu til noe positivt. En mye bedre livsstil skal på plass, og da med hjelp av teknologi blant annet. 

Så langt stikker jeg meg selv i fingeren med en ganske så døll nål. Dernest “lastes” en bloddråpe opp i en liten dings som ser ut som første generasjons “kalkulator” for logge seg på nettbanken.

Denne er koblet videre til min iPhone over Bluetooth, slik at jeg får logget blodsukker-nivået. Blodsukker-appen er videre synket til Apple Health, som i tillegg er synket videre til Google Fit-appen, som er «helse-hubben» min i så måte. 

Årsaken er blant annet at jeg har Google Nest Hub 2 på soverommet, som ved hjelp av søvnsensoren, kan overvåke hvor godt og hvor lenge jeg sover. Alt blir så overført til Google Fit. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Alt synkronisert med Google Fit

I tillegg bruker jeg ofte Samsung Galaxy S21 Ultra. Og er jeg ute på tur – og nå skal jeg jo faktisk ta meg en tur nesten daglig – så er Samsung Galaxy Watch 4 på plass rundt håndleddet. Alt her blir synkronisert mot Samsung Health-appen. 

Etter litt googling for å finne ut hvordan jeg kunne synkronisere Samsung Health mot Google Fit, fant jeg appen Health Sync som lar deg synkronisere fra veldig mange apper og tjenester til veldig mange andre apper og tjenester. Så nå vil alt jeg gjør av fysiske bevegelser logges og synkroniseres mot Google Fit. 

Den dagen dommen faller og jeg vet mer om hvordan livet mitt vil utarte seg hva gjelder måling av blodsukkeret og ikke minst tilføring av insulin fremover, kan “jakten” på den beste teknologiske løsningen starte.

Målet mitt er selvsagt å automatisere alt sammen etter beste evne ved hjelp av teknologi, og mest av alt, ved hjelp av subdermal teknologi. 

Det her er bare starten på slutten for Hansen 1.0.

Snart kommer Hansen 2.0.