fbpx

Sosiale medier er en tidstyv av dimensjoner

Samtidig blir Social Media Days utsolgt for tredje år på rad – det hadde ikke skjedd uten sosiale medier.

Twitter-Nils-Petter

@Nils_P_Nordskar på Twitter

Det finnes bare en Nils Petter. Reklamemann, journalist, forfatter, foredragsholder og rådgiver – for å nevne noe. Nils Petter har lang fartstid i bransjen og vært ute en vinternatt før. I dag driver Nils Petter enkeltmannsforetaket Nordskar Kommunikasjon og er å finne på de fleste sosiale nettverk.

Jeg husker Nils Petter fra dot.com-tiden når jeg jobbet i Cisco. Allerede da var Nils Petter superhelt i reklamebransjen og jeg var selv utrolig stolt over å «shake hands» men han. Nils Petter gir mye av seg selv og jeg er alltid litt klokere når jeg har møtt Nils Petter. I tillegg er jeg mye blidere for Nils Petter er en utrolig hyggelig kar. Jeg ble for alvor kjent med Nils Petter i forkant av Social Media Days i 2012 da jeg var innvitert for å holde et foredrag. Nå er det bare dager igjen til Social Media Days 2014 starter og med tanke på at dette arrangementet tar ca 200 prosent av Nils Petters tid om dagen ble jeg enda gladere når han tok seg tid til å bli med på #Trender2014-serien min.

Hva vil du si er det viktigste som har skjedd i 2013 utifra et teknologisk ståsted?

Smarttelefonen har blitt et enda viktigere verktøy for søk, nyheter, salg, kommunikasjon og fellesskap.

 I hvilken grad har bruk av sosiale medier blitt implementert som en strategisk kommunikasjonskanal for deres virksomhet?

I ganske stor grad. Sosiale medier er selve hjertet i kommunikasjonsmiksen, for store deler av min virksomhet. Konferansen Social Media Days blir utsolgt for tredje år på rad – det hadde ikke skjedd uten sosiale medier.

trender-2014-sosiale-medier-strategi

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale medier som en strategisk kommunikasjonskanal.

Hvilke sosiale nettverk og andre digitale kanaler er viktig for deg og til hvilke(t) formål?

nordskar-komm

trender-2014-sosiale-digitale-kanaler-samlet

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale- og digitale kanaler og til hvilke formål.

Hva er de største utfordringene dine når det kommer til å ta i bruk sosiale nettverk?

Jeg driver et one-man band – en liten organisasjon, med andre ord. Når det er sagt, jobber jeg i nettverk med store og små virksomheter, og enkeltpersoner. Synes det går overraskende bra å bygge arbeidsgrupper med verktøy som lukkede Facebook-grupper, Bascamp og Google Docs.

I forkant av fjoråret lovet jeg meg selv å bli mer aktiv på Google+ og prøve å etablere Google+ som en mer selektiv platform, hvor jeg ikke er like ukritisk til innholdet mitt som jeg ofte er på Facebook. Det gikk ikke så bra. Selv om jeg har ti-doblet aktivitetene mine på Google+, er det lav aktivitet og lite nytte. Til tross for dette gir jeg ikke opp Google+, blant annet fordi jeg finner en del gode artikler der.

Som en enmanns-organisasjon merker også jeg på kroppen at sosiale medier er en tidstyv av dimensjoner.  Jeg må bli vesentlig flinkere til å skille privat tid og jobbtid på sosiale medier. Det er ekstremt vanskelig! 

Mer og mer av vår onlinebruk kommer fra mobile enheter. Hvor godt rustet er dere til å møte den mobile hverdagen i 2014 – for både interne og eksterne formål?

Ganske godt. I dag angrer jeg på at siten for Social Media Days ikke var responsiv da den ble lansert for tre år siden. Det MÅ jeg gjøre noe med i løpet av det nye året. Jeg synes dessuten at virkelig gode mobilløsninger er fasinerende i seg selv – det er en kunst å få det til å «spille» på mobil. 

Hvilke av områdene/kanalene kommer du til å jobbe strategisk med i 2014 og i hvilken grad?

nordskar-komm-purpose

trender-2014-strategisk-kanal-valg-samlet

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder hvilke områder/kanaler de kommer til å jobbe med i 2014, og i hvilken grad.

Har du handlet en fysisk vare via Internett i løpet av 2013 og i så fall fra hvilke enheter?

Teknologi/Telco- og banknæringen har i en årrekke spådd at betaling via mobil vil «ta av», blant annet pga smarttelefonpenetrasjonen og med standardisering på NFC. Vil mobilbetaling endelig bli stort i 2014, eller vil vi fortsette å betale som før, med kredittkort og kontanter?

Jeg vet at norske mCash er like rundt hjørnet med lansering av sin løsning for dette – jeg regner med at det bare er begynnelsen. Startskuddet er vel gått allerede. Med mobil nettbank, sms-overføring av småbeløp (mine døtre nyter godt av denne funksjonen, kan jeg love…), og løsninger som mCash, tror jeg mobilbetaling ikke vil «ta helt av» i 2014 heller, men at snøballen definitivt har begynt å rulle.