
Lurer du på hvilken strategi som fungerer best på sosiale medier – her er et enkelt råd!
«Prøve og feile» er ofte en god måte å lære på her i livet. Det har vært den beste måten å lære for min egen del når det kommer til sosiale medier.
Næringslivet er kanskje redd for å prøve og feile når det kommer til sosiale medier – det er kanskje derfor kun 25% av Norges 500 største selskaper er på Facebook feks. I denne undersøkelsen, som ble utført av Metronet i januar i år, var det altså 375 av Norges 500 største bedrifter som IKKE hadde en Facebook side, og kun 16 av 500 som hadde flere enn 10,000 like/fan/medlemmer. Til sammenligning (og det gjør vi jo alltid) var statusen for Fortune 500 selskapene på 56%.
Curiosity killed the cat
«Ikke sett i gang med sosiale medier av frykt, men av fryd!» bruker jeg å si. Og ikke sett i gang uten en plan – og planen bør helst være langsiktig og strategisk (de to henger forøvrig sammen).
Det er ikke farlig å være nyskjærrig, tvert i mot – og når det fortsatt er så mange som IKKE har tatt sosiale medier skikkelig i bruk – både store og små – så er det ingen grunn til å stresse, ei heller en grunn til å være redd for å feile!
Vi er ferske alle sammen, og så lenge man har en åpen tone – og det er jo det folk vil at bedriftene skal ha….en åpen og sosial tone …. så vil folk akseptere at du gjør feil!
Test, Mål, Tilpass & Repeter
Siden sosiale medier er såpass nytt og ferskt som et markedsverktøy som hele tiden er i endring er det egentlig INGEN som vil – eller kan – hevde at de kan alt, derfor vil egentlig ALLE på ett eller annet tidspunkt feile. Det forutsetter derimot at man TESTER! Den beste måten å lære av sine feil er å MÅLE hvordan det går, TILPASSE det deretter, og så REPETERE det på nytt.
På Facebook får du grei oversikt og analyse over «tilstanden» på din Facebook-side.
For Twitter finnes det et hav av gratis verktøy som kan gi deg god innsikt i hvordan du gjør det. Ta feks en kikk på «Topp 10 Sosiale Media verktøy».
For min egen blogg sverger jeg fortsatt til SproutSocial som gir meg alt jeg trenger … og mer….og bare til 49 dollar i måneden.
Like viktig som det er å måle eller analysere hva du selv skriver og publiserer, er det også veldig viktig å måle hva som andre skriver om deg – eller om dine konkurrenter, partnere, kunder og relevante temaer. Via SproutSocial kom jeg feks over Marte Kjørstad sin blogg som bla har skrevet en rasende god oversikt over 40 norske caser på bruk av sosiale medier – det gjelder å bli inspirert, og dette gir deg et særdeles godt utgangspunkt for nyttig og god inspirasjon!
Har du lagt ut en ny bloggpost, sendt ut en ny pressemelding eller lansert en ny kampanje – og responsen uteblir, så er det viktig å finne ut hvorfor.
- Sendte du ut nyheten på feil tidspunkt?
- Var det tittelen som ikke slo ann?
- Var det feil dag?
Dette, og VELDIG mye mer kan et godt overvåkingsverktøy som feks SproutSocial hjelpe deg å finne svaret på!
Andre aktuelle artikler som kan inspirere, motivere og hjelpe deg er feks: