fbpx

Social Summer fyller 5 år!

I år feirer vi at Social Summer er 5 år ved å la norske gründere som har oppnådd suksess i utlandet inspirere oss fra scenen!

skavhellenWow, endelig er det min tur å få lov til å ta over Hans-Petter sin blogg, det er stort det. Det er så mye jeg kunne tenke meg å fortelle om, alt fra min nye jobb i Bergen til min nye daglige vlog på Youtube. Men nå har det seg slik at meg og min navnebror har en ganske så ålreit konferanse på gang rett rundt hjørnet, så jeg ønsker veldig gjerne å fortelle deg mer om denne.

Sommer, sol og selskap – 5 år på rad

Se for deg sol, sommer, god mat, kald drikke og noen av de dyktigste mennesker innen digital kommunikasjon – der har du Social Summer. Nå er det faktisk 5 år på rad meg og Thomas Moen arrangerer Social Summer og i år skal dette feires 3. September i den gamle trikkestallen på Torshov.
Vi arrangerte Social Summer for første gang 3 August, 2011 på taket på Grims Grenka. Dette husker jeg ganske godt, ikke bare fordi jeg hadde bursdag, men fordi vi innførte tweet som valuta for å få en pølse. Tweet for pølse ble en kjempesuksess og #SocialSummer fikk raskt god spredning. Om jeg ikke husker feil så var dette også en av de første gangene Hans-Petter holdt foredrag om sosiale medier.
Siden den gang har det velfungerende formatet med 5 foredragsholdere som holder foredrag i 20 min uten tekniske hjelpemidler blitt arrangert, både i sommer og vinterformat. Vi ble til og med invitert opp til Tromsø og satt opp formatet under Social Arctic der oppe 2 år på rad, så noe må vi ha gjort riktig. Social Summer må sies å vær en veldig laidback konferanse med fokus på det sosiale, for etter hvert foredrag har man 20 min pause for nettverking og mingling med en bar som kan friste med kald leskende drikke.

Norske gründere i fokus

I år feirer vi at dette formatet har overlevd 5 år. Vi feirer litt oss selv men vi elsker også å feire andre. Og i år har vi veldig fokus på mennesker og bedrifter i Norge som har lykkes i utlandet. Det klages på at det ikke er nok inovasjon i landet. At få norske digitale selskaper klarer å nå utover landegrensene. På året utgave av Social Summer ønsker vi å trekke frem mennesker og selskaper som har klart det, for å så kunne inspirere deg og dine og vise at det er mulig.
På scenen skal vi høre fra blant annet Daniel Butler som er med-gründer og CEO i Socious – en plattform som samler og viser innold i en engasjerende sosial hub, Eirik Fjellaksel fra Good Morning som skal dele deres reise og læringspunkter fra hvordan de gikk fra kjelleren til å bli et internasjonalt byrå og Anders Thorsheim som er SPV for Products i Opera Software. Han skal dele med oss hvordan Opera gikk fra Norsk Startup til internasjonalt selskap.
Kjartan Slette kommer også, han er en veldig inspirerende fyr som skal holde foredraget «Mass media is dead. How proximity will help media become personal again».
Jeg gleder meg som en unge til 3. september, til foredragene, men også det sosiale. Til å møte gamle kjente og til å møte de ekte menneskene bak profilbildene på Facebook, Twitter og Instagram. Det er masse tid til prat og hvem vet, kanskje vi kan snakke om de andre tingene jeg så gjerne skulle delt her på bloggen til Hans-Petter, men som istedenfor ble brukt til å snakke varmt om konferansen jeg elsker å arrangere.
Håper jeg ser deg 3. september i Trikkestallen på Sagene.

Og har du enda ikke fått deg billett så hopper du inn på Facebooksiden vår og kjøper en i dag!

Vi sees!