fbpx

Litt krangling på Twitter, økende engasjement på Google+ og mange fabelaktige foredragsholdere.

Social Summer 2012 – møkkagod stemning til tross for drittvær

Litt krangling på Twitter, økende engasjement på Google+ og mange fabelaktige foredragsholdere.

La det være sagt med en gang: Jeg liker formatet til Social-arrangementene til Thomas, Thomas & Helene! Gratulerer til dere alle tre, og tusen takk for vel gjennomført!

Bilde lånt fra Google+-siden til Social Summer Eventet

Korte foredrag, ingen Powerpoints, masse mingling, mye diskusjoner, men ikke minst – god stemning blant mange gode venner som man først og fremst treffer online, og bare av og til offline. Social summer er ikke et arrangement som samler selverklærte eksperter i sosiale medier, men vanlige mennesker av begge kjønn og i alle aldre – fra nesten hele Norge – til å diskutere og snakke fag og felles interesser.

Årets Social Summer var på ingen måte et unntak. Her var det store selskaper som DNB og Google på besøk, sammen med studenter og enkeltmannsforetak – alle med en brennende interesse for hvordan virksomheter kan dra nytte av sosiale mekanismer for å øke kvaliteten og nærheten til det alle selskaper lever av – sine kunder.

Offline på Langøyene og online på Twitter, Instagram og Google+

Under Social Winter skrev jeg en liten oppsummerende post om hvordan arrangementet hadde blitt delt på Twitter, og som forrige gang var det ingen som kunne rokke ved @AstridVU sin posisjon som Twitter-dronningen. Ingen over, ingen ved siden av. Det som derimot var nytt på Langøyene var bruken og engasjementet på Google+, samt at volumet av Instagram-bilder også var mye større. Det eneste sosiale nettverket som ikke ble brukt for å kollektivt dele opplevelser og bilder var – til stor glede for mange Google-fans vil jeg tro – Facebook! Siden til arrangementet forble urørt, mens det rant inn med sitater, bilder, kommentarer, noen spydigheter og mange gode tilbakemeldinger på Instagram, Twitter og Google+.

På bildet over er det nettopp Lars Bratsberg fra Google som ber alle som har en G+-konto om å rekke opp hånda.

Sjekk ut Social Summer Event siden til Google+, men ikke minst vil jeg anbefale dere å sjekke ut #SocialSummer siden til Google+. På event-siden finner du blant annet alle bilder som deltagere som sjekket inn på eventet har valgt å dele, mens hashtagen #SocialSummer er å regne som på Twitter, men da med et mye rikere innhold…. Har du ikke allerede registrert det, så skal jeg passe på å nevne det – for dette er virkelig en av de store fordelene til Google+: Alle sider, alle søk, alle eventer, egentlig alt du gjør på Google+ kan deles som en egen URL. Om du IKKE bruker Google+ allerede, men er på Twitter og synes det kan bli litt smått med 140 karakterer til å diskutere så kan nettopp denne funksjonen til G+ fort bli en favoritt.

Ikke enten eller, men både og!

Jeg skrev under Social Summer på Twitter at «Googleplus må bli mer både-og, og mindre enten-eller» og med det mener jeg at jeg tror det er mange som holder seg borte fra Google+ fordi det kan oppfattes ofte – fra enkeltpersoner som er hard-care fans av Google+ at alt annet Google+ «suger«. Det er svært lite kritikk å lese på Twitter hvis man skriver positivt om Facebook eller Instagram – eller Path for den sakens skyld, og omvendt. De forskjellige nettverkene utfyller forskjellige roller og formål – i mange tilfeller mot forskjellige målgrupper, mens jeg stadig vekk på Google+ blir påminnet om hvor dårlig Facebook er, hvor dårlige bilder det blir med Instagram og hvor begrenset og håpløst Twitter er. Det motiverer ikke til mer bruk, og skal vi få bedriftene til å se mer på Google+, må nettverket fylles opp av mennesker først.

Social Summer Google+ krets

For meg er ikke Google+ et sosialt nettverk, men det er i ferd med å bli et veldig godt startpunkt for det jeg driver med på Internett – og hvor Google+ kan bli en naturlig hub. Åpner Google-gjengen opp for mer innsikt og mindre spekulasjoner vil det også trigge for mer nysgjerrighet. Det er mye jeg digger ved Google+, men fortsatt er det begrenset hva jeg bruker det til – og hvor ofte jeg bruker det – rett og slett fordi mine venner, kollegaer, partnere, kunder og i veldig mange tilfeller – interesser – ikke blir diskutert og omtalt i dag på Google+. Nå har Morten Myrstad vært så flink til å lage en krets bestående av nesten 100 personer fra Social Summer med en Google+ profil, så den kretsen kan være et godt utgangspunkt for økt dialog og diskusjon for mange!

Google+ foredraget til Lars Bratsberg skulle vært lengre – det vil si – foredraget burde ikke vart lengre, men det burde vært mer tid til å diskutere, og for fremtidige Social-arrangementer ønsker jeg meg færre foredragsholdere og heller mer tid til lengre diskusjoner – gjerne anført av en ordstyrer, et panel, men med god tid til gode diskusjoner.

Engasjementet sier sitt – Social Summer & -Winter bør leve videre

Oversikt over Social Summer tweets per time fra Topsy

Oversikt over Social Summer tweets per time fra Topsy

 

De som tvitra mest fra Social Summer

Overvekt av Apple produkter som tvitret under Social Summer

 

Instagram-bilder fra Social Summer

Sees 17. januar på Social Winter

Ikke vært på Social Summer eller -Winter ennå? Datoen for Social Winter 2013 er allerede satt – 17. januar møtes menigheten igjen til ny giv, nytt engasjement, nye diskusjoner, nye samtaler, ny mingling og mange tweets! Gleder meg allerede!

Mitt siste stalltips er at dette arrangementet vil i det fulle og hele bli kjørt via Google Hangouts on air for alle som vil få det med seg, men som ikke kan være der fysisk. Noen som vil vedde i mot?