fbpx

Snart kan du se Premier League med VR-briller

Fremtidens TV-stasjoner vil hete Amazon, Google og Facebook, og teknologigiantene vil snart tilby deg egne TV-programmer i 3D!

Netflix har for lengst gjort det; endret våre TV-vaner. Google har endret hvordan vi finner og forholder oss til informasjon. Med YouTube har de endret hvordan vi deler video-øyeblikk. Amazon hvordan vi forholder oss til å kjøpe bøker og varer, og Facebook hvordan vi kommuniserer og deler viktige og mindre viktige hendelser i livene våre.

Med blant annet House of Cards gikk Netflix fra å distribuere andres innhold til å bli en egen innholdsprodusent. Google har gjort det samme med YouTube, og vil tilby både andres og egne film- og serie-produksjoner, og det samme vil også Amazon gjøre med sin nye strømme-tjeneste, Prime. Nå har også Facebook varslet at de akter å bli en innholdsleverandør og -produsent; For kort tid siden bekreftet Facebook at de vil betale for TV-rettigheter til den amerikanske fotballserien NFL, og det stopper ikke med det. Facebook har også bekreftet at de ønsker å betale kjendiser for at de skal bruke Facebook eksklusivt for å streame live.

Les også: Facebok vil kjøpe rettigheter til å streame fotballkamper (Medier24)

Les også: Amazon looks to add VR to Amazon Video (DigitalTVEurope.net)

Norske mediehus har lenge omtalt Facebook som verdens største medieaktør som ikke produserer innhold. Som ikke har noen produsenter eller journalister, men når ser dette ut til å endres, og det radikalt skal vi tro ekspertene. Med NFL i siktet, skal vi ikke se bort ifra at Facebook også vil se mot andre sportssendinger, som for eksempel verdens mest populære fotball-liga, Premier League.

Hør også: NRK P2 Kulturnytt – Utviklingsredaktør i Adresseavisen Ingeborg Volan om Facebooks jakt på sportsrettigheter

Legger du så til at Facebook eier Oculus Rift, verdens «feteste» Virtual Reality briller og -teknologi, er sannsynligheten tilstede for at Facebook ikke bare vil nøye seg med å kjøpe rettighetene, men også endre produksjonen til å inkludere VR-briller, slik at du kan få med deg fotballkampene «som om du var til stede».

Ta en titt på videoen under – for å få litt inntrykk av hvordan Facebook tenker spill (og kanskje også andre underholdningsformer) med bruk av Oculus Rift:

Dette vil potensielt få enorme konsekvenser for dagens TV-marked. Jeg skulle gjerne likt å vært fluen på veggen når Rune Paulseth fra Facebook sitter og forhandler om den norske Tippeligaen, VM på ski i Holmenkollen eller OL i 2020 – i samme rom som NRK, TV2, SBS Discovery med flere… Snakk om å sitte på begge sider av bordet…

Det til side, kunne du tenkt deg å se sportssendinger live via Facebook og Oculus Rift?

[polldaddy poll=9341015]