fbpx
snapchat reklame

Snapchat vil doble reklameinntektene i 2018 og bli større enn Twitter i 2019

Snapchat blir fortsatt kraftig kritisert for sine endringer, men omsetningen peker i riktig retning. Men til tross for en dobling i 2018, er Snapchat en «peanøtt» sammenlignet med Google og Facebook.

Analyseselskapet eMarketer har for første gang gjort en analyse av reklameomsetningen til Snapchat frem til og med 2020. Mens veksten år-over-år vil flate ut, vil derimot omsetningen øke kraftig – om eMarketer får rett i sine prognoser.

Analyse av kun reklameomsetningen i Storbritannia

Og får de rett, vil omsetningen til Snapchat gå forbi Twitter i 2019, og bli tredje størst blant de store teknologiaktørene som Facebook, Google, Twitter og Snapchat.

snapchat reklame

Samtidig et «hav» bak de to første, som alene stikker av med over 60% av all digital reklameomsetning i Storbritannia.

snapchat reklame

Til tross for at reklameomsetningen til Snapchat forventes å vokse med nesten 100% i 2018, vil selskapet kun ha 0,8% av den digitale reklameomsetningen.

Ingen «walk in the park» for Snapchat

Og selv om Instagram (som eies av Facebook, og representerer på mange måter den nærmeste direkte-konkurrenten til Snapchat) er mye mindre enn sin «eier» og Google, så er reklameomsetningen til Instagram over 5x så stor som Snapchat.

I tillegg har også Instagram i løpet av de siste to årene, vist en langt mer aggressiv vekst – både hva gjelder antall brukere og omsetning.

Instagram 10 milliarder kroner større i 2020

The Guardian skriver på sin nettside at Snapchat skal slite for reklameinntektene og at Instagram er den aktøren som gir dem tøffest «kamp». Instagrams markedsandel er forventet å vokse fra 4,9% i 2018 – tilsvarende 6,8 milliarder kroner – til 8,1% markedsandel innen 2020. Det tilsvarer en dobling på kun 2 år og omlag 13,5 milliarder kroner. Eller 10 milliarder kroner mer enn Snapchat.

Facebook og Google sin markedsandel i Storbrittania er på sin side forventet å vokse fra 65,8% i 2018 til hele 71,6% i 2020. Det tilsvarer en digital reklame-omsetning på utrolige 121 milliarder kroner.

Det vil gjøre Snapchat til en «peanøtt» også i 2020, med sine 3,3 milliarder kroner i omsetning.

– Snapchat fortsetter å tiltrekke seg nye brukere og annonseinntekter, skriver senior analytiker, Bill Fisher fra eMarketer i Storbrittania i en pressemelding. – En nesten dobling av inntektene i 2018 er et godt resultat. Men mens brukerbasen fortsatt domineres av yngre aldersgrupper, vil inntektspotensialet forbli noe begrenset. Og med den finansielle muskelen til Facebook, som eier Instagram, skal Snap måtte jobbe stadig mer for å få inn sine annonsekroner.