fbpx

Årets sommerferie i Portugal ble helt utenom det vanlige.

Smeltet, Hacket, Rundstjålet & Sjokkert

Årets sommerferie i Portugal ble helt utenom det vanlige.

Som alle andre i Norge og utland, ble jeg og resten av min familie skremt og sjokkert over de grusomme hendelsene som utspilte seg i Oslo og på Utøya fredag 22. juli i år.

At kredittkortene mine smeltet i solen på dashbordet inne i bilen, eller at Twitter-kontoen min ble hacket og at tyver brøyt seg inn i huset vi leide i Carvoeiro på Algarve-kysten i Portugal og rundstjal alt vi hadde av datamaskiner, iPad-er, iPod-er, telefoner, penger, smykker, DVD-filmer, ladere, kabler, øretelefoner, klokker og parfyrme, blekner i skyggen av alle som ble direkte og indirekte rammet av den tragiske fredagen. Vi mistet ting og tang, familie, venner og kollegaer mistet sin kjære. I en tid hvor vi kanskje blir mer og mer opptatt av materielle ting, var det ikke bare meg og de nærmeste rundt meg som fikk kjenne på kroppen at det er andre ting som er viktigere her i livet.

Jeg hadde tenkt å skrive en lengre bloggpost om hvordan innbruddet føltes på kroppen, om hvordan jeg «reddet» all data som lå på MacBook Pro-en, på iPad-en min, osv, med Clickfree backup-disken jeg heldigvis hadde kjørt dagen før jeg dro på ferie og at øvrige kritiske data lå trygt lagret i skyen på min Dropbox-konto, men etter hendelsen 22. juli føler jeg det hele blir rett og slett irrelevant. Alt som ble stjålet blir dekket via reiseforsikringen, men alle de personene som mistet livet sitt på grunn av denne forferdelige og feige terror-handlingen får vi aldri tilbake.

Nå har det snart gått en uke siden så mange mennesker kalkulert og kaldt ble myrdet, det var godt å komme hjem til Oslo for å kjenne på kroppen den stemningen vi har kun sett via Tv2 Nyhetskanalen via min iPhone, og sakte men sikkert begynner hverdagen å melde seg igjen.

Norge har vist et utrolig samhold og en sterk nasjons styrke i denne vanskelige tiden, og hvor tragisk det enn er, så var jeg veldig glad for at jeg fikk ta del i den norske folkesjelen via Twitter, Facebook og ikke minst alle de ufattelige og triste historiene som har blitt fortalt av de pårørende selv via blogger og lignende.

Mine tanker går til de drepte, de etterlatte og hele det norske folk!

Takk til Thor Hansen for Instagram-bildene