fbpx

Slik får du aktivitetene dine til å skille seg ut

Markedsaktiviteter med geo-lokasjonstvist!

Om det er et seminar, et roadshow, et event, pressekonferanse eller andre aktiviteter så er suksessen avhengig av hva du gjør;

I september skrev jeg en artikkel om 9 tips til effektiv markedsføring av ditt seminar som bla tok for seg bruk av Gowalla og Foursquare for å involvere deltagerene via geo-lokasjonstjenester. Får du dine seminar deltagere til å sjekke inn på slike tjenester så vil deres venner se hvor de befinner seg, hvilket er gratis og effektiv annonsering av ditt event.

Geotoko – Geo-lokasjonsbasert markedskampanje

Web-tjenesten Geotoko er nettopp hva eventet ditt kanskje trenger for å gi det en ekstra piff – en ekstra tvist for å skille seg ut fra alle «andre».

Geotoko integrerer lokasjonstjenestene Gowalla og Foursquare – samt Twitter (men jeg vil anbefale å ikke bruke den da den rett og slett ikke er til å stole på – iallefall ikke i denne sammenhengen). Du kobler aktiviteten din opp i mot din Twitter-konto og Facebook for å promotere aktiviteten din, eller du inkluderer Geotoko-aktiviteten din inn i din øvrige markedsplan. Mulighetene er mange, og konfigurasjonen av en aktivitet er veldig enkel og rask.

Start med å lage en kampanje – slik som det her:

Når navn, varighet og en liten beskrivelse er på plass, så er det på tide å finne frem lokasjonene dine deltagere skal sjekke inn på:

Sånn – nå har jeg lagt inn adressene på alle kinoene i Oslo – alle som sjekker inn vil være med i på konkurransen. Nå gjelder det å sette opp hva man kan vinne, og hvordan vinneren – eller vinnerne skal kåres:

Mulighetene er mange – er det et seminar vil du kanskje belønne første mann som kommer til seminaret, er det et event du arrangerer kan du bruke Geotoko til å arrangere et rebusløp, osv. Holder du kurs over en lengre periode, kan du belønne alle som har vært på alle kurs-kvelder – ved at de sjekker inn hver gang det er kurs.

Adressene til Oslo-kinoene har jeg nå koblet opp i mot allerede registrerte FourSquare og Gowalla lokasjoner.

Etter en liten gjennomgang av aktiviteten er jeg nå klar for å publisere konkurransen.

Nå skal konkurransen promoteres – og her har du mange muligheter:

Nå gjelder det å gjøre alle oppmerksomme på din aktivitet – via FourSquare, Twitter og Facebook. Du kan nå også printe ut QR koden til din aktivitet – som kan henges opp feks på konferanserommet du skal bruke til din aktivitet – og som møtedeltagere kan scanne via sin kameramobil for å delta på konkurransen – eller andre former for markedsaktiviteter hvor registrering via Geotoko benyttes.

Nå er kampanjen i gang – den som sjekker inn flest ganger på en eller flere av Oslo-kinoene frem til og med 9. januar 2011 får en Devolo DLAN Audio Extender i premie – levert av Trend Distribution – til en verdi av 600 kroner.

Frister det å bli med på flere fremtidige konkurranser fra HansPetter.info kan du også registrere deg for å motta email.

Underveis vil du via Geotoko dashboardet få oversikt over hvem som har sjekket inn – hvor de har sjekket inn – hvor mange ganger de har sjekket inn, og veldig mye mer under Analytics valget i menyen. Dette er et utrolig godt verktøy som virkelig kan gjøre den store forskjellen mellom en god og en utrolig kampanje eller aktivitet!

Sjekk ut Geotoko selv her