fbpx

Slik leser du nyheter på den smarte måten

Det finnes en riktig og en gal måte å holde seg oppdatert på nyhetsfronten, viser nyere forskning.

Jeg leser nesten aldri nyheter på papir lenger. Derimot abonnererer jeg på flere digitale aviser, og har aldri brukt så mye tid i løpet av et døgn på å lese meg opp på hva som skjer i Norge og verden forøvrig. Og hadde det ikke vært for at digitalutgaven av Dagens Næringsliv koster 1,000 kroner mer i året hvis jeg KUN abonnerer på digitalutgaven, hadde mitt forhold til aviser og nyheter vært mer eller mindre 100 prosent digitalt.

«Nyere» forskning kan derimot avsløre at din kulturelle status vokser blant de du omgåes med når de ser at du leser nyheter på papir, mens den reduseres tilsvarende hvis du leser de samme nyhetene på et nettbrett eller smarttelefon.

 

Du ser smartere ut med en papiravis

Sitter jeg med papirutgaven av Dagens Næringsliv i godstolen ser jeg raskt mye smartere og samfunnsengasjert ut, og det er mye lettere å unngå å bli forstyrret – om det så er på kontoret, på en cafe, men ikke minst hjemme. Leser du nyheter i viktige aviser som Aftenposten, Dagens Næringsliv og Finansavisen vil omverden la deg være i fred.

Nyheter-riktig-lest

Dette er riktig måte å lese nyheter på en måte som får deg til å fremstå smart og samfunnsengasjert.

Du ser ikke like smart ut med nettbrett

Leser du derimot de samme nyhetene på et nettbrett – en iPad i mitt tilfelle – er det ikke like «kultivert» eller «sosialt opphøyd». Da kan du risikere å bli sett på som en nerd, en som «alltid er pålogget» og som hele tiden oppdaterer sin egen Facebook-status og laster opp uviktige #selfiebilder. Mens du sjelden eller aldri blir forstyrret når du leser nyheter på papir – fordi det vil bli oppfattet som direkte uhøflig, er det derimot allment akseptert å forstyrre deg når du sitter med ditt nettbrett i fanget.

Nyheter-feil-lest

Leser du derimot nyheter på denne måten ser det ut som du egentlig sørfer på sosiale medier og ikke er spesielt opptatt av samfunnet rundt deg.

Det finnes heldigvis en redning

Om du har lyst til å lese nyhetene dine på nettbrett, uten å se «mindre samfunnsengasjert ut» finnes det heldigvis en enkel løsning. Du kan ta et lite stykke dobbelsidig teip og feste papiravisen din til nettbrettet. På den måten ser det ut som du leser nyhetene på papir, mens du i all hemmelighet leser det på ditt nettbrett. Smart, ikke sant :)

Disclaimer: Det finnes ikke noe nyere forskning på dette området – ikke som jeg vet om i alle fall … Men jeg tror ikke jeg er så langt unna «sannheten» uansett…