fbpx
torgeir waterhouse

Skolen er ute av synch med samfunnet – Episode 61

Hvordan hadde skolehverdagen sett ut, om vi hadde begynt på nytt i dag, spør Torgeir Waterhouse.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Ikke lærerne sin skyld

Skolen er ute av synch med samfunnet, men det er ikke lærerne sine skyld, mener Torgeir Waterhouse. Og Torgeir har mange meninger om den norske skolen, og han har ment mye, lenge.

Torgeir Waterhouse er heller ingen hvem som helst. Han har vært siden 2010 direktør for internett og nye medier i IKT-Norge. Før det var han seniorrådgiver for IKT og media i Forbrukerrådet hvor han blant annet jobbet med Napstersaken. I tillegg har han vært sterkt involvert og engasjert i initiativet «Lær kidsa koding» som nettopp handler om hvordan skolebarn i dag skal lære seg mer om hvordan samfunnet henger sammen som følge av teknologi og teknologiutvikling.

For kort tid siden ble mange av oss kjent med at Torgeir Waterhouse nå har valgt å forlate IKT-Norge, for å starte opp eget rådgivningsselskap, sammen med IKT-Norge-kollega, Per Øivind Skard.

Jeg møtte for kort tid siden Torgeir nede på Teknologihuset i Oslo, for å snakke litt om skolen. Om hva som er feil. Hva som må til. Hvordan skolen bør se på teknologi som en del av skolehverdagen. Og vi begynte med det største spørsmålet først; Hva er feil, ikke så bra som det burde vært, eller manglende  med den norske skolen i dag?

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsorer