fbpx

God ledelse fører ofte til gode resultater, og er ofte et resultat av god kommunikasjon!

Resultater gjennom kommunikasjon gjennom sosiale medier

God ledelse fører ofte til gode resultater, og er ofte et resultat av god kommunikasjon!

Er det EN ting som sosiale medier egner seg godt for så er det til å sosialisere kommunikasjonen. Sosiale medier defineres ofte som en teknisk plattform hvor to eller flere mennesker kan samhandle og engasjere seg rundt innhold. Denne bloggposten er viet utelukkende til innhold som ikke bare ble delt på en sosial plattform, men som som ble diskutert og distribuert over mange forskjellige sosiale nettverk – og som engasjerte mennesker på kryss og tvers av landet. Den startet på LinkedIn,   men spredte seg over på de fleste store sosiale nettverkene, tok et par turer innom noen blogger, før den ble avsluttet igjen på LinkedIn. Dette er «historien» om hvorfor, eller hvorfor ikke norske ledere bør bry seg om gode kommunikasjonsløsninger – hvis god kommunikasjon ikke er viktig for å oppnå gode resultateter…..

It all has to start somewhere….

Det hele begynte med et spørsmål fra Chul Christian Aamodt på LinkedIn for snart fire uker siden på gruppen «sosiale medier«:

Jeg skriver på et blogginnlegg om at ledere ikke trenger være på sosiale medier. Hvis du har synspunkter på dette så gi tegn på @screensailorCEO

Flere kommentarer dukket opp dagen etter at spørsmålet var lagt ut. Og det samme de påfølgende dagene. Nesten alle er enige om at ledere bør forstå hva sosiale medier handler om. Nesten alle utelukkende fokusert på kommunikasjonsaspektet av det. Må lederne også være synlig, eller holder det å forstå? Dette har vi diskutert vel og lenge, men spørsmålet dukker til stadighet opp igjen. Dette synes jeg er veldig bra, for gjennom disse diskusjonene får vi alltid belyst nye sider og aspekter av sosiale medier – hvor kanskje begrepet sosiale forretning eller business begynner etterhvert å etablere seg.

For tre uker siden skrev jeg – etter litt inspirasjon fra denne tråden – en bloggpost på at ledere må forstå, men at de ikke må utføre innsatsen selv i sosiale medier. Det ga litt nytt liv i diskusjonstråden igjen, og uken etter la Jørgen Helland i Halogen ut egen bloggpost på Kjøkkenfesten (anbefalt lesing) – og bare timer etter, oppdaterte Chul tråden med følgende melding:

Klikk på bildet for å gå til bloggen til ScreenSailorCEO

Klikk på bildet for å gå til bloggen til ScreenSailorCEO

Jørgen Helland er en av mine store favoritter når det kommer til den slags samtaler og diskusjoner. Uredd og med en særdeles god penn – tittelen er heller ikke til å misforstå: Ledere i sosiale medier – resultater før retweets 

Det er bare tull å tro at ledere som ikke selv bruker sosiale medier ikke kan forstå hva sosiale medier kan gjøre for dem eller for virksomheten deres. Alle som har en jobb vet at det finnes egne systemer for kompetanseheving og innhenting, Jørgen Helland

 

Fra LinkedIn – innom Twitter – til Kjøkkenfesten, og så videre ….

Spot on – bloggposten blir selvsagt raskt populær, og kommenteres flittig – først og fremst fra «kommunikasjonsfolk» som meg selv, og resten av «meningheten», inntil administrerende direktør Anita Krohn Traaseth (også kjent som Tinteguri) melder seg på, med blant annet følgende treffende kommentar:

….jeg mener nok at det er en fordel at ledere i 2012 setter seg inn i hvordan sosiale medier som et nytt verktøy kan være en strategi-muliggjører, fordi det er det det er – og det kan ikke forståes helt med mindre man opplever det på kroppen litt – man trenger ikke å være frontfigur som jeg har valgt, men man må slippe frem andre i selskapet som er villige til å ta den rollen – for noen må gå foran, noen må GJØRE og ERFARE og ikke bare mene og forkaste uten kunnskap.

Hva gjør Anita så etter at hun har kommentert det her på Kjøkkenfesten – jo, hun skriver selvsagt om det på sin egen blogg – Tinteguri, med tittelen «Det handler om resultater!» – kort tid etter har det dukket opp noen kommentarer her også, noen er enige, andre litt uenige, men alle enige om at Internett har kommet for å bli, og Internett vil ikke bli asosialt igjen…. Det må ledere forholde seg til – enten reaktivt eller proaktivt. Som Iver Hammeren kommenterte på bloggposten til Anita:

Lykke til Tinteguri! Måtte Norge fostre mange slike ledere som deg:)

De fleste ledere diskuterer på epost – hvis ikke Face2Face

Det som begynte som et spørsmål på LinkedIn – i en liten gruppe som handler om sosiale medier, har nå resultert i mange bloggposter, over 100 kommentarerer og flere tusen lesere. Det er kanskje ikke overraskende, men samtidig litt skuffende at av alle lesere og kommentarer så er frafallet av ledere påfallende. Er det fordi de har forstått at sosiale medier ikke påvirker resultatene, eller fordi de ikke har forstått sosiale medier?

I den anledning er det passende å runde av med en tidligere Twitter-melding fra nettopp Anita Krohn Traaseth:

Vi får se da – flere (kan jo ikke bli færre) ledere som forstår —- og kanskje også deltar i 2013?

Hva mener du, er ikke gode resultater for en leder en konsekvens av god kommunikasjon, og hvis så – er ikke sosiale nettverk et godt utgangspunkt for god kommunikasjon? Hvorfor er det så få ledere som ikke tror på sosialisering av kommunikasjon, for organisatoriske-, økonomiske og omdømmemessige mål?

photo credit: opensourceway via photopin cc