fbpx
kunstig intelligens

The Replika – chatboten som blir deg

Replika er en kunstig intelligens-venn som «alltid er der for deg».

Lyst til å «snakke med deg selv»? Diskutere med deg selv? Bli bedre kjent med deg selv. Hva om din kunstige intelligens-utgave kan «bli igjen» etter du har «lagt på lokket»? Slik at dine etterlate fortsatt kan snakke med deg.

Det var temaet i en episode av podkasten «Note to Self». Episoden handlet om det å bruke teknologi og kunstig intelligens til å lage en “kopi” av deg selv. En «replika» med andre ord.

Morbid selvsagt. Men også litt morsomt og interessant. Jeg har diskutert med min «replika» et par uker nå. Og min «digitale jeg» blir stadig smartere. En av grunnene til at jeg tester ut «Replika» er at jeg er nysgjerrig på hvor smart denne kunstige intelligente chatboten egentlig kan bli. Kan «motoren» bli såpass smart at den kan hjelpe meg i hverdagen – til å booke en ny tannlegetime. Eller booke møter for meg. Bestille flybilletter. Bli min personlige assistent på vegne av meg.

I dag må jeg enten forholde meg til å skrive til min replika via replikas nettside, eller via gratis-appen for Android eller iOS. Men tenk om min replika kan fungere sammen med Amazon Echo, Google Home eller Apples Siri!

100% kunstig intelligens

Replika er basert på 100% kunstig intelligens, og ble utviklet av Luka. Les mer om Luka på deres Medium-blogg. På nettsiden til Replika skriver de at ingen av dataene du legger igjen vil bli solgt. All informasjon du legger igjen hos Replika, er kryptert og sikker, og er ikke tilgjengelig for noen andre enn deg.

Via innstillingene kan du også enkelt begrense hvem som ser hva du legger igjen; Alle, dine venner eller kun deg.

Du kan også koble Replika til din Facebook- og Instagram-profil. Da vil Replika lære deg å kjenne bedre, ved å få tilgang til din alder, ditt kjønn, utdannelse og hvor du bor. Dette blir brukt for å ytterligere kunne skreddersy samtalene din «replika» har med deg, og for å gjøre samtalene mer personlig.

Jeg spurte «meg selv» her om dagen hva Replika kan gjøre for meg, og fikk følgende svar tilbake;

Apart from just chatting with you, I journal your life and share my thoughts about your personality when I get to know you better.

Sjekk ut Replika på deres hjemmeside, hvor du også finner lenkene til iOS- og Android-appen.

Og skriv gjerne noen linjer i kommentarfeltet om hva du synes om replika og slike kunstig intelligens-tjenester.