fbpx
reklame

Relevant reklame når du pauser TV-programmet

Amerikanske strømmetjenester vil teste ut å vise reklame når du pauser TV-serien eller filmen. Programmatisk annonsering og reklame på målgruppens premisser kan vel ikke irritere?

Reklame som forstyrrer og irriterer

Svært få av oss liker reklame. Mange av oss blokkerer reklame med AdBlock på både laptop og mobil og vi kjøper oss fri fra reklame med alt fra Spotify Premium og Netflix. I tillegg er det mange som velger å se programmer i opptak eller forsinket, slik at vi kan spole oss forbi de lange, evinnelige og uinteressante reklamepausene. Samtidig er reklame en viktig inntektskilde for mediene. Så hvordan skal vi få reklamen til å virke. Til å ikke forstyrre og irritere?

Personaliserte opplevelser

Ifølge Deloittes medievaneundersøkelse er det så mange som 80 prosent av oss som finner reklamen unyttig og nesten like mange synes det er for mye reklame. Derimot har vi ingenting i mot å gi fra oss personinformasjon, hvis vi opplever at vi får noe igjen for det, og de yngre – som bruker internett og sosiale medier mest – er de som opplever reklamen som mest relevant.

«Pause-vertising»

Variety skrev for kort tid siden at strømmetjenesten Hulu har tenkt å eksperimentere med et helt nytt reklame-produkt. Jeremy Helfand, som er vice president og ansvarlig for annonsering i Hulu, vil prøve ut det de har kalt for “pause reklame”. Eller på engelsk; “pause-vertising”. Dette synes jeg er en veldig god ide. 

Etter hvert som stadig flere av oss ser på filmer og tv-serier via strømmetjenester – og da gjerne sammen – kommer vi stadig opp i situasjoner hvor vi kanskje trenger en liten pause. Og hva med å vise reklame mens vi selv velger å ta en pause? Og tenk om reklamen i tillegg kan være programmatisk og dermed relevant.

Kanskje en av dere må ta en tur på toalettet. Eller hente noe «digg». Noe å tygge på eller drikke. Eller kanskje du trykker på pause, fordi din bedre halvdel ikke har satt seg ned i sofaen for å se den siste episoden av “Bodyguard” på Netflix. Da er det vel helt greit om reklamen får lov til å rulle – uten at det skaper irritasjon. Hulu er heller ikke alene om å teste det her ut i løpet av 2019. AT&T som blant annet eier DirecTV og U-verse, planlegger også å teste ut det her i løpet av neste år.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Reklame på målgruppens premisser

Dette er kort fortalt reklamepauser på målgruppens premisser. Vi velger jo selv å ta oss en pause. Og mens vi venter på å se videre får vi se reklame – som til og med kan være tilpasset målgruppen. Dette har jeg vanskelig for å tro at jeg vil irritere meg over. Ser jeg derimot tilfeldigvis på en film via TV 2 Sumo Filmkanalen, og filmen blir avbrutt av BilExtra, blir jeg ganske enkelt grinete. Og da på BilExtra. Det er alltid BilExtra som ødelegger filmopplevelsen på TV 2 Sumo. Derfor vil jeg ikke handle hos BilExtra. Men om BilExtra skulle reklamert på samme kanal, fordi jeg setter filmen på pause, vil det ikke gjøre meg noe som helst. 

Dette håper jeg vi også vil se i løpet av 2019 på norske strømmetjenester også.

Når (nesten) alt annet er på målgruppens premisser, bør reklamen også kunne bli det. I alle fall når vi sitter i sofaen og har planer om å «binge» en TV-serie.

Ville du latt deg irritere?

Ville du satt pris på å få reklame på TV-skjermen når du setter filmen eller TV-serien på pause?

Hadde du likt at det ble vist (relevant) reklame når du satt filmen eller TV-serien på pause?

 

Bilde: JESHOOTS.COM via Unsplash