OnePlus Nord 4 5G: Den ultimate mellomklasse-mobilen?

Nesten på nivå med flaggskip-telefoner, til en mye billigere penge.

Markedet for smarttelefoner har de siste årene vært preget av stadig økende priser på toppmodellene, samtidig som vi forbrukere forventer mer og mer. Sentralt i denne utviklingen har OnePlus utmerket seg som et selskap som går mot strømmen ved å tilby svært konkurransedyktige mellomklasse-mobiler til attraktive priser. Deres nyeste modell, OnePlus Nord 4 5G, ser ut til å sette en ny standard for hva man kan forvente av en mobiltelefon i denne prisklassen.

Design og byggekvalitet

En av de mest iøynefallende egenskapene ved OnePlus Nord 4 5G er dens unike metalldesign. I motsetning til de fleste andre smarttelefoner i denne klassen, som ofte har en glasskonstruksjon, har OnePlus valgt å kle Nord 4 5G i aluminium. Dette gir telefonen et premium utseende og en behagelig, solid følelse i hånden. Samtidig sikrer konstruksjonen god slitestyrke og beskyttelse mot skader.

OnePlus Nord 4 5G

I tillegg til det estetiske har OnePlus også fokusert på praktiske detaljer. Nord 4 5G har en IP65-sertifisering, som betyr at den er støvtett og kan tåle vannsprut. Den er dog ikke vanntett. Som de andre OnePlus-modellene er også Nord 5G utstyrt med den klassiske OnePlus-glidebryteren, som gjør det enkelt å bytte mellom ulike lydprofiler, avhengig om du foretrekker ringelyd, vibrering eller lydløst når noen ringer deg.

OnePlus Nord 4 5G

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Skjerm og lyd

Når det gjelder skjermen, har OnePlus Nord 4 5G en stor 6,74 tommer AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2772 x 1240 piksler. Skjermen kan skilte med en oppfriskningsfrekvens på 120 Hz, noe som gir en svært smidig og responsiv opplevelse under bruk. I tillegg har skjermen en skjermbelysningsstyrke på hele 2150 nits, noe som sikrer god synlighet selv i sterkt sollys. Disse funksjonene er heller ikke normalt å finne på tilsvarende mellomklasse-mobiler. OnePlus har også implementert sin «AquaTouch«-teknologi, som gjør at du fortsatt kan bruke skjermen selv når mobilen eller hendene dine er våte.

Hva gjelder lyd, er Nord 4 utstyrt med stereohøyttalere som leverer god kvalitet. Selv om de ikke kan måle seg med de dyreste toppmodellene, gir de deg fortsatt en solid lydopplevelse som egner seg godt til både musikklytting og videoavspilling.

Ytelse og programvare

Under panseret finner vi Qualcomms Snapdragon 7+ Gen 3-chip, som leverer utmerket ytelse til prisen. Nord 4 5G er tilgjengelig med opptil 16 GB RAM og 512 GB lagringsplass. Det er også denne modellen jeg har testet, som har en veiledende pris på 7.200 kroner (Elkjøp). Den rimeligste utgaven, med 12 GB RAM og 256 GB med lagring, koster 6.100 kroner (Elkjøp). 

For sammenligningens skyld lastet jeg ned Geekbench 6, som er et verktøy som tester og måler ytelsen til alt fra smarttelefoner til laptoper. Testene simulerer og tester alt fra vanlige oppgaver som det å surfe på nettet, til tøffere arbeidsoppgaver som å redigere video og kjøre større spill som krever mye av både CPU-en og GPU-en i mobilen. Jeg lastet ned samme verktøy til Apple iPhone 14 Pro Max og Google Pixel 8 Pro for sammenligningens skyld. 

CPU Single-core score måler hvor god mobilen er til å håndtere forholdsvis enkle oppgaver, mens CPU Multi-Core score måler hvorvidt mobilen er god til å håndtere krevende oppgaver som videoredigering og avanserte spill: 

GPU-scoren måler hvor god mobiltelefonen er til å håndtere grafikkrelaterte oppgaver. Dette er spesielt viktig for de som spiller på mobilen, men også for dem som bruker mobilen til videoredigering og andre grafikkintensive apper:

På programvaresiden kjører OnePlus Nord 4  5G OxygenOS 14.1 basert på Android 14. Dette er OnePlus’ egenutviklede grensesnitt, som byr på en ren og ryddig Android-opplevelse uten unødvendig “bloatware”

Dette er bloatware: Bloatware er forhåndsinstallerte apper på en telefon som ofte er unødvendige og kan redusere ytelsen og opplevelsen ved å bruke opp lagringsplass og systemressurser. Dette er på mange måter produsentenes forsøk på å skape sin unike brukeropplevelse på toppen av Android. 

I tillegg lover OnePlus fire store programvareoppdateringer og seks års sikkerhetsoppdateringer, noe som er imponerende for en telefon i denne prisklassen.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Avanserte kamera-funksjoner for bilder og video

Programvaren tilbyr også en rekke nyttige funksjoner, som AI-basert tekstoppsummering, oversettelse og fotoredigering. Spesielt «AI Groupfie»-funksjonen, som kombinerer de beste ansiktsuttrykkene fra flere bilder, som både er kult, men samtidig bidrar til å skape bilder fra en virkelighet som aldri har eksistert. Jeg har ikke testet denne funksjonen ut selv, og er usikker på om jeg egentlig liker det, gitt de generative AI-tider vi lever i, hvor stadig mer av det vi konsumerer er falskt og ikke ekte.

På den andre siden liker jeg at du kan enkelt velge å lagre selfie-bilder speilet riktig (i motsetning til for eksempel iPhone, hvor du må speile bildet riktig i etterkant). Det er også kjærkomment at du kan vise håndflaten for at kameraet skal ta et selfiebilde av deg. 

Når det gjelder kameraet, har OnePlus Nord 4 5G en relativt enkel oppsett med et 50 MP hovedkamera, et 8 MP ultravidvinkelkamera og et 16 MP-selfiekamera. Selv om dette ikke er toppspesifikasjoner, leverer hovedkameraet svært gode resultater, særlig i godt lys.

OnePlus Nord 4 5G

9,4 MP. 4096 × 2304. Ultra HDR. ƒ/1,8 1/236 4,84 mm ISO80

Bildene har god detaljrikdom, riktige farger og et imponerende dynamikkområde. Ultravidvinkelkameraet er derimot noe svakere, med en tendens til å gi kaldere fargetoner og mindre detaljer. I lavt lys presterer Nord 4 også bra, selv om noe bildestøy er synlig. Sammenlignet med Apple iPhone 14 Pro Max og Google Pixel 8 Pro, leverer OnePlus Nord 4 5G ganske gode bilder i nattmodus. 

OnePlus Nord 4 5G

9,4 MP. 4096 × 2304. Ultra HDR. ƒ/1,8 1/3 4,84 mm ISO12800

Portrettmodus fungerer forholdsvis godt, med en ganske så naturlig bakgrunns-uskarphet. Dessverre mangler telefonen et teleobjektiv, noe som begrenser zoom-mulighetene.

OnePlus Nord 4 5G

15,9 MP. 4608 × 3456. ƒ/4,5 1/128 3,23 mm ISO50

Totalt sett synes jeg kameraoppsettet på Nord 4 5G leverer solide resultater som vil tilfredsstille de fleste brukere. Det er et godt kompromiss med tanke på hva du betaler for smarttelefonen. 

OnePlus Nord 4 5G

9,4 MP. 4096 × 2304. Ultra HDR. ƒ/1,8 1/101 4,84 mm ISO80

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Batteri og lading

En av de mere imponerende spesifikasjonene ved OnePlus Nord 4 5G er mobilens store batteri på hele 5.500 mAh. I mine tester viste dette seg å gi utmerket batterilevetid, med enkle bruksdager som varte godt utover 24 timer. I tillegg støtter Nord 4 5G hurtiglading med opptil 100 W. Dette betyr at du kan lade telefonen fra tomt til fullt på under 30 minutter. Selv om det ikke følger noen lader med i esken, er dette fortsatt en svært imponerende ladeytelse. OnePlus hevder også at batteriet vil beholde 80 prosent av sin opprinnelige kapasitet etter 1.600 ladesykluser. Dette tilsier at Nord 4 5G vil fortsette å levere god batteritid selv etter flere års bruk.

Oppsummert konklusjon

Med OnePlus Nord 4 5G har selskapet levert en svært imponerende smarttelefon i mellomklasse-segmentet. Mobilen kombinerer et unikt metaldesign, en flott AMOLED-skjerm, god ytelse, solide kameraer og et stort batteri med rask lading. Samtidig leverer den en ren Android-opplevelse med gode programvareoppdateringer.

Selv om den har noen svakheter, som et svakere ultravidvinkelkamera og manglende teleobjektiv, fremstår Nord 4 5G som et svært godt kjøp for de fleste brukere og det til en veldig attraktiv pris, noe som gjør den til et potensielt førstevalg i mellomklasse-segmentet. 

Tekniske spesifikasjoner

Du kan lese mer om OnePlus Nord 4 5G på OnePlus sin nettside her.

Les også testen til Tek.no som gir OnePlus 4 5G 9/10 og skriver at den er «imponerende god».