fbpx

Nytt nettsted lar deg rangere advokater

På Advokatguiden kan du rangere advokater du har fått bistand av. Over 10.000 advokater er allerede registrert på plattformen, som er tydelig inspirert av Tripadvisor.

Advokatguiden

På det nye nettstedet Advokatguiden.no kan besøkende søke blant over 10.000 norske advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere – og sortere søkeresultatet blant annet basert på juridisk fagområde, sted, pris og språk.

I tillegg kan besøkende legge igjen vurderinger av advokater de har benyttet tidligere, slik at andre besøkende får veiledning gjennom autentiske, verifiserte brukeranmeldelser. Advokater kan rangeres basert på parametere som deres juridiske ferdigheter, tilgjengelighet, kvalitet på arbeidet og kommunikasjon. Tjenesten omfatter alle advokater som praktiserer i Norge.

Motivert av skattesak

Bak nettstedet står gründer Erling Løken Andersen. Andersen er tidligere kjent for å ha solgt nettsamfunnet Biip.no for 76 millioner kroner i 2008. I ettertid fikk han et skattekrav i millionklassen, fordi staten mente han skulle betale lønnsskatt på hele summen. Motivert av å vinne skattesaken meldte han seg opp på jussen ved Universitetet i Oslo og fullførte studiet på halv tid. I 2015 vant han deretter saken mot Skatt Øst. Siden har Andersen jobbet som advokat i Advokatfirmaet Berngaard.

– Advokatbransjen er kanskje jordas kjedeligste, mest konservative bransje – og det kommer fra en advokat. Klientrekrutteringen har i praksis stått på stedet hvil siden 1800-tallet: man baserer seg på word-of-mouth og nettverk. Klientene er overlatt til nettsidene til de ulike advokatene, uten mulighet for reell sammenligning eller transparens i forhold til pris og kvalitet.

Nå slutter han i jobben for å jobbe fulltid med Advokatguiden.no.

– Målet er å lage Tripadvisor for advokatbransjen. Vi starter i Norge, men i løpet av de neste 2 årene er målsettingen å være til stede i alle nordiske land, avslutter Andersen.

Nettsiden lanseres offisielt 4. mai 2020, men er allerede tilgjengelig i en betaversjon på https://www.advokatguiden.no.

Best på immaterialrett gjestet Hans-Petter & Co

advokatguiden

 

Advokat Jan Sandtrø har jobbet med immaterialrett i en årrekke, og har i løpet av de siste årene utmerket seg for sitt brennende engasjement for personvernforordningen, også kjent som GDPR (General Data Protection Regulation). Det var også tema da Jan Sandtrø gjestet podkasten min, Hans-Petter & Co, i april 2019:

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden