fbpx

Novero Tour – Bluetooth headset

Låter bra og veier så lite at du glemmer at du har det på deg

Stereo Bluetooth headset er ikke noe nytt i seg selv, men i den senere tid har produsentene endelig klart å lage hodetelefoner som overvinner teknologiens noe begrensede lydkvalitetsutfordringer.

Jeg har testet Novero Tour en stund nå, på utlån fra iTrends, og utover å se bra ut, samtidig som den er behagelig å ha på, så er den også veldig enkel å bruke og høres bra ut. Er du hardcore musikk-elsker vil du fortsatt foretrekke den gode gamle kabelen, men for musikk ”on the go” og med støtte for å ta samtaler med så synes jeg Novero headsettet gjør en veldig god jobb.

Ut av boksen og ”off you go”

Novero Tour kommer i to utgaver, en sort og en hvit, men innholdet er selvsagt identisk i begge.

Novero Tour lar deg koble til to enheter samtidig. Nyttig og kult, for da kan jeg for eksempel overføre musikken min fra PC til Novero, samtidig som den er tilkoblet min iPhone for å ta i mot samtaler, eller motsatt – musikk fra telefonen og telefonsamtaler via Skype eller andre VoIP-applikasjoner.

Novero er også veldig enkel å ”parre” eller sammenkoble med din PC eller telefon. På den høyre siden av headsettet sitter det en multi-funksjonsknapp som fungerer som Av- og På-knapp, samt Svar-, Avvis- og Avslutt samtale. Jeg holdt knappen inne i fem sekunder – til det lyste rødt og blått, iPhonen min fant headsettet raskt, og sekundet etterpå var jeg klar.

Perfekt til trening

Jeg tok først ikke i bruk øreputene da jeg ikke følte behovet for det – verken for bedre komfort eller lyd. Derimot var det deilig å bruke øreputene når jeg skulle løpe, da de sikret enda mer stabilitet. Etter en 90 minutters treningsøkt med jogging og styrke var det fortsatt godt med strøm igjen i Novero og det var ingen som helst smerte i ørene etter å ha hatt de på seg såpass lenge (det er lett å glemme at du faktisk har de på deg).

Kvalitetsfølelse

Novero Tour føles god å holde i. Den matte finishen kombinert med metalliske elementer og gode knapper (som også lager en liten klikk-lyd når du bruker de) gir en god følelse av gjennomført kvalitet.  Novero Tour kan justeres og tilpasses ditt ønske, og også brettes pent sammen til å ta minimal plass når den ikke er i bruk.

Novero Tour veier ikke mer enn 40 gram, og når du ikke hører på musikk eller snakker i telefon, kan den rett og slett ligge rundt halsen på deg uten at det føles tungt eller ubehagelig.

Lydkvalitet

Lydmessig høres Novero Tour veldig bra, tatt i betraktning at ørene ikke blir tildekket slik man gjør med for eksempel Nokia BH-905 og andre tilsvarende Bluetooth-baserte håndsett. Det går selvsagt noe utover lydvolumet, men ikke nevneverdig.

Tekniske Spesifikasjoner:

Konklusjon

Jeg har lenge ønsket meg et godt headset for musikk og mobil – og Bluetooth-basert for å slippe kabler, og kjøpte meg for et drøyt år siden Nokia BH-905.

Den må jeg si at jeg var svært fornøyd med – til å begynne med.

Lydmessig var det ingenting å utsette, og med skikkelig noice-reduction kunne jeg slappe av på flyet og se filmer og spille musikk uten å bli forstyrret. Problemet med Nokia BH-905 var at jeg glemte nesten alltid å ta den med meg, fordi den er så mye større – og veier så mye mer, så ble det lett til at den ikke forsvant ned i baggen – og dermed var jeg raskt tilbake til mine ørepropper med kabel. Batteritiden var det som så som så med også, så det ble fort til at jeg måtte lirke frem lydkabelen igjen – og da forsvinner hele fordelen for min del bort – da hensikten hele tiden var å kvitte seg med nettopp kabelen.

Med Novero Tour som lades opp via den medfølgende USB-kabelen (micro-USB) så trenger jeg egentlig ikke å huske på å ta med strømadapteren, da jeg kan lade den opp via min PC. Det gjør også sitt til at det er minimalt med ting og tang jeg må ha med meg i baggen for å alltid ha headsettet i nærheten,  og med sine knappe 40 gram i vekt så merker du ikke mye til at den er i baggen din, rundt halsen eller på hodet.

Og da gjør det i tillegg ingenting at Novero koster nesten halvparten av hva Nokia BH-905 koster.

Det må bli en sterk femmer fra meg. Lydmessig KUNNE det vært mer volum, og prismessig KUNNE den ha kostet enda litt mindre. Det ville gitt en klar sekser :)

Novero Bluetooth headset får du kjøpt fra Virex for 699 kroner. Bruker du rabattkoden HansPetter.info blir 10% av summen trukket fra!

Nordisk distributør av Novero er Trend Distribution