fbpx

Når kommer de første Hyperlapse-reklamene?

Nordmenn elsker Instagram, varemerker også. Merkevarebygging via Instagram er så vidt i gang og med Hyperlapse har de fått seg enda et verktøy de bør leke med.

Onsdag denne uken slapp Instagram Hyperlapse – en ny app (kun tilgjengelig for iOS) som lar deg filme og publisere filmklippene i den hastigheten du selv vil ha det i – fra normal- til 12x normal hastighet. Med bildestabiliseringsteknologi gir det rom for mange morsomme private klipp.

Jeg tror derimot ikke det er kun privatpersoner som vil kunne utnytte Hyperlapse sine muligheter. Med enkle grep og en god ide – og noen få sekunder til rådighet – vil også bedrifter kunne utnytte de mulightene som ligger i Hyperlapse-appen. Enten i form av et 15 sekunders klipp som deles på Instagram, eller lengre klipp som publiseres på bedriftenes egen Facebook-side.

eHandelsdagen og Telenor på t-banen

Samme dag som Hyperlapse ble lansert ble eHandelsdagen 2014 arrangert i Oslo. Jeg var hyret inn som konferansier og på vei ned til Ingeniørenes hus hvor arrangementet fant sted lastet jeg ned appen og filmet en liten sekvens mens jeg gikk fra Nationalteatheret og opp til Ingeniørenes hus. Resultatet ser du under, og her har jeg hentet inn Instagram-klippet, lagt til en liten film-effekt og litt musikk i iMovie som jeg lastet ned via Bensound.com som tilbyr royalty free musikk. Videoklippet ble så overført til YouTube, og deretter «embedded» inn i denne bloggposten.

(Etter at jeg hadde filmet det her fant jeg fort ut at også her gjelder regelen om å ALDRI filme vertikalt, men horisontalt.)

Ikke bare på t-banen det går unna, med Telenor kan du surfe lynraskt med full 4G i tunnellen også

På vei mellom et par møter i dag tok jeg t-banen fra Oslo S og opp til Majorstuen. Underveis kunne jeg (med stor glede) surfe i full 4G-hastighet, takket være Telenors oppgradering av mobilnettet i t-bane-tunnellen. For kort tid siden kunne du håpe på dårlig Edge-hastighet, mens nå kan jeg surfe, Skype eller spille av videosnutter mens jeg kommer meg fra A til B. Vel fremme på Majorstuen tok jeg denne lille snutten her, som godt kunne vært en reklamefilm fra Telenor, og ikke fra meg (synes jeg da)….. Denne gangen lar jeg filmen tale for seg selv – men med litt innsats kunne jeg lagt til både tekst og logo, og selvsagt litt musikk for å sprite det hele opp, før jeg som Telenor hadde lastet det hele opp på Instagram og andre relevante sosiale nettverk.

Hvilken norsk virksomhet blir førstemann ut til å produsere en reklamefilm med Instagrams Hyperlapse tror du?