fbpx
Instagram Stories

Nå kommer vertikale annonser til Facebook

Facebook vil la dine Instagram-annonser vises på Facebook. Det betyr flere vertikale annonser.

Facebook fortsetter å gjøre tjenestene på Instagram og Facebook tilgjengelige for hverandre. Alt du gjør på Facebook skal du kunne gjøre på Instagram. Og omvendt.

Vi holder nesten alltid telefonen vår vertikalt

Ifølge en undersøkelse fra 2014, utført av MOVR Mobile Overview, holdt vi smarttelefonen vår vertikalt i 94% av tilfellet. Har denne trenden «snudd» horisontalt siden den gang? Det er det ingen tegn til. Heller tvert i mot. Snapchat har eksplodert i popularitet og med det ført til en massiv vekst av videoer som konsumeres vertikalt. Både Facebook og Facebook-eide Instagram har fulgt etter.

Les også: Derfor bør du filme vertikalt og ikke horisontalt

Instagram Stories ads på Facebook

Instagram Stories skal kunne deles på Facebook Stories, og Instagram Stories-annonser blir nå også tilgjengelig på Facebook.

Det betyr i praksis at annonser du lager for Instagram Stories; med filter, klistremerker, tegninger, osv, kan brukes rett på Facebook, uten at du må tilpasse de et annet format, eller en annen «look and feel». Det er gode nyheter for markedsførere og sosiale medier-ansvarlige som ikke lenger må bruke masse ekstra tid på å tilpasse en reklame-kampanje med skreddersydde bilder og videoer for hver plattform.

Facebook Canvas Ads til Instagram Stories

Nylig ble også Facebook sine Canvas ads tilgjengelig for Instagram Stories. Canvas ads ble lansert i begynnelsen av 2016, men etter en god start hvor en rekke Facebook-sider begynte å ta i bruk Canvas ads-formatet, er det lenge siden jeg sist oppdaget en Canvas ads i min nyhetsfeed. Canvas ads er «reklamens» svar på Instant Articles, og lastes på samme måte som Instant Articles mye raskere.

Samtlige annonseformater – for både Instagram og Facebook – kan lastes opp og distribueres til begge plattformer via Power Editor og Ads Manager.

Les også: Slik lager du Instagram Stories ads