fbpx

Meeting Room er ikke bare en genial app - den er enkel også - og helt gratis!

Den beste iPad appen for møtereferat

Meeting Room er ikke bare en genial app – den er enkel også – og helt gratis!

iPad kan brukes til så mangt, også til å redde de gode møtene vil jeg påstå. Hvor mange møter har du vært i hvor nesten alle sitter oppe med sin laptop, og ingen har egentlig oversikt over hva deltagerene gjør …. skriver de notater, eller leser/skriver de mail – og ikke følger med?

Den andre måten å ta notater på i et møte, er å skrive det ned – i en «old fashioned» notatblogg – og så – etter møtet – skrive notatene over på en PC….Det funker, man ødelegger ikke møtene, men særlig effektivt er det ikke!

Meeting Room & iPad er perfekte samarbeidspartnere

En iPad er akkurat stor nok til å kunne skrive på, og liten nok til at den ikke tar opp for mye plass rundt et møtebord. Du kan ikke skjule på hva du «egentlig» driver med på en iPad – noe som er enkelt når du slår opp laptoppen din. Det virtuelle tastaturet på en iPad bråker ikke, i motsetning til en PC, du trenger ikke en strømadapter til din iPad heller, og den starter opp umiddelbart, noe som gjør den like enkel å ta frem som å legge vekk når du ikke trenger å bruke den.

Slik fungerer Meeting Room

Grensesnittet til Meeting Room er både enkelt og intuitivt (for det meste) …. Etter at du har valgt en fane på venstre side, dobbelt-klikket på den for å kalle den det du vil, så vil lage et nytt møtereferat, som illustrert over. Ønsker du å fjerne en prosjekt-fane så klikker du feks på dokumentskapet nederst til venstre, ved siden av forstørrelsesglasset.

Møtedeltagere velges ved å klikke på den lille firkanten ved siden av mitt eget bilde, og skal du fjerne deltagere holder du nede fingeren over den respektive deltageren i et lite sekund så vil vedkommende forsvinne.

Jeg liker også at møtedeltagerene plukkes fra din adressebok, og ikke minst at den henter frem bilder av deltagerene – hvis du har det. Det var også en av årsakene til at jeg søkte – og fant – AddressBookSync til Mac – som synkroniserer dine Facebook-venner med din adressebok på Mac – og laster ned Facebook-profil-bildene. Jeg liker å ha alt synkronisert, og derfor installerte jeg AddressBookSync på min Mac – som er hoved-kilden min for all informasjon. Les mer om AddressBookSync her.

Viktig at møtereferatet sendes raskt etter møtet.

Det er viktig at møtereferatet sendes raskt etter et endt møte – for at alle skal ha møtet friskt i minnet. Har du brukt en notatblokk under møtet, blir det fort til at møtereferatet blir forsinket, så fremst du ikke er utrolig disiplinert og har satt av tid umiddelbart etter møtet ditt til å renskrive notatene over til en PC for så å få sendt det ut. Med Meeting Room appen til iPad løses det veldig enkelt ved å klikke på konvolutt-ikonet øverst til venstre.

Møtereferatet er klar til å sendes på email – og skulle jeg utsette noe på møtereferatet slik det ser ut nå, så skulle jeg gjerne sett at bildene av møtedeltagerene ble med – eller var en opsjon i det minste.

Meeting Room er gratis og kan lastes ned her.