fbpx

Medier24 best på Facebook i 2016

Medier24 vokser kraftig. Dobling av staben, flytting til nye lokaler og helt nytt design og nettsted. Og som i 2015 – best på Facebook.

Nettavisen Kampanje har fortsatt flest ansatte. Publiserer også flest artikler, og har flest fans på Facebook. Men som i 2015, konkluderer analyseverktøyet Fanpagekarma, med at Medier24 er best på Facebook – totalt sett, når alle faktorer legges sammen. I 2015 «kåret» jeg Medier24 til å være best på Facebook i konkurranse med bransjenettstedene Journalisten.no og Kampanje.com. Da hadde jeg kun data for november og desember.

I 2016 har jeg sett på hele året som sådan. Og som i 2015, har jeg ikke lagt til grunn en subjektiv vurdering. Kåringen er utelukkende basert på analysen til Fanpagekarma – som har sett på faktorer som antall fans, engasjement, totalt antall likes, kommentarer og deling, ukentlig vekst, interaksjon, responstid og antall poster hver dag. For å nevne noen.

For å gjøre det enklest mulig å sammenligne 2015 mot 2016, har jeg brukt de samme grafene i begge kåringer. Som i 2015 er det også viktig å påpeke at Fanpagekarma ikke regner inn hele «bildet«, fordi verktøyet ikke gir en fullstendig oversikt når man ikke har administrasjons-rettigheter til den enkelte Facebook-siden. Nå har jeg derimot ikke slike rettigheter til noen av de aktuelle Facebook-sider, derfor blir sammenligningsgrunnlaget nøyaktig det samme for alle tre.

Medier24 er den klare vinneren i 2016

Rekkefølgen på de tre er som i 2015. Medier24 er på en soleklar førsteplass, etterfulgt av Journalisten.no på andre, og Kampanje.com på tredjeplass. Tar vi en titt videre på de typiske «volum-postene», er det derimot ingen tvil om at Kampanje er et hestehode foran både Medier24 og Journalisten.no:

Som i 2015 er Kampanje best i tre av fire kategorier. Medier24 er nummer to i tre kategorier, og nummer en i en, mens Journalisten.no må ta til takke med tre tredjeplasser og en annenplass.

Tar vi en videre kikk på engasjement og vekst, er det ingen tvil om hvem det er som har gjort det best i løpet av året som har gått. Medier24 har høyest engasjement målt opp i mot antall fans. Og de vokser også kraftigere enn Journalisten.no og Kampanje.

 

Faktum er at de er best der det gjelder. Raskest vekst. Best på å engasjere publikum. Større grad av interaksjon, bedre service-nivå, og mye kortere responstid. Jeg synes også at det er på sin plass å nevne at Medier24 kun var en person store deler av 2016. Det er svært imponerende at Medier24 gjennom et helt år legger ut i gjennomsnitt flere poster hver dag enn Journalisten.no, og nesten like mange som Kampanje.

Flest fans i løpet av 2017?

Ved inngangen til 2016, skilte det 10,000 fans mellom Kampanje og Medier24. Ved utgangen har differansen krympet til 6,700. Fortsetter trenden gjennom 2017, er det stor sannsynlighet for at Medier24 også blir større i volum og ikke kun i verdi – på Facebook vel og merke. Uansett er det imponerende av en liten og fortsatt relativ fersk aktør.

Disclaimer: Medier24 er en samarbeidspartner til MediaPuls, men har ikke hatt noe som helst med denne uoffisielle kåringen å gjøre. Verken Medier24, Kampanje eller Journalisten har på noen måter bedt, instruert eller betalt meg for å lage/skrive denne saken her.