fbpx
mediebransjen

Mediemangfold, betalingsmurer, demokratiske utfordringer og forventninger til Abid Raja – S3E89

Jeg har møtt redaktøren i Medier24, Erik Waatland, for å diskutere mediebransjens «helsetilstand» og hvilke forventninger han har til Norges nye kultur- og medieminister, Abid Raja.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Mediebransjens vaktbikkje

Medier24 skulle for alltid være gratis, men i 2018 valgte avisen å satse på brukerbetaling. Fasiten ble 2.000 abonnenter samme året brukerbetaling ble etablert, og nå har nettavisen rundet 4.000 betalende lesere. Jeg slo av en prat med Erik for å snakke om helsetilstanden til norsk mediebransje. Om logg inn-løsninger, abonnement vs enkeltartikler, om det å være først vs best, om mediemangfold og demokrati, om nye bein å stå på for mediebransjen og om forventningene til nok en ny medieminister.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Medier24

Medier24 er nettavisen som ble etablert av Gard Michaelsen i 2014, for å dekke mediebransjen. Erik var Gards første ansettelse og han tok over hele avisen etter at Gard ble publisher i E24. Erik har journalistikkutdanning fra Norges Kreative Fagskole og Southampton Solent University.

Medier24 er en nettavis som skriver om medier, journalistikk, kommunikasjon, sosiale medier og teknologi, med mer. Nettavisen dekker både tradisjonelle medier, digitale kanaler og ikke minst sosiale medier.

Aktuelle lenker fra episoden

 

Episodens sponsor: