fbpx
MediaPuls

MediaPuls vokste med over 50% i første kvartal

Podkast er i «vinden» og MediaPuls er intet unntak. I løpet av årets første tre måneder i 2017, vokste MediaPuls med 52% avspillinger.

Siden første episode av MediaPuls ble publisert september 2015, har antall avspillinger i løpet av en uke vokst jevnt og trutt. Veksten har på ingen måter vært eksponensiell, men heller ikke lineær.

60% vekst i antall ukentlige avspillinger

I 2015 var gjennomsnittet på antall avspillinger hver uke på 1,430 episoder. Gjennomsnittet økte med over 130% i 2016, til 3,300.,Så langt i 2017 ligger gjennomsnittet på nesten 5,300 avspillinger, tilsvarende 60% vekst.

52% vekst år-over-år

For første kvartal 2017, oppnådde MediaPuls 68,790 avspillinger. Det tilsvarer en vekst på 52%, sammenlignet med første kvartal 2016. Februar ble den «største» måneden – til tross for at det var den korteste – med nesten 25,000 avspillinger. Årsaken skyldtes i stor grad at episode 115 – «Julespesial med Anita Schjøll Brede» – gikk «viralt» (spesielt i uke 6 og 7), og oppnådde nesten 6,900 avspillinger alene.

Mars fulgte derimot kort etter, med nesten 24,000 avspillinger. Felles for alle 13 ukene i første kvartal, var vekst over samme uke i 2016:

Sponsorene nøler, men flere tester ut

Det norske podkast-markedet er i vekst, men sammenlignet med Sverige, er norske annonsører langt mer nølende.

I dag har MediaPuls et kommersielt samarbeide med nettavisen Medier24.no. Og frem til inntil nylig hadde vi kun hatt et par tilfeller av reklame. Nettavisen enerWe annonserte i forkant av deres kommunikasjons-konferanse i mai 2016, og teknologiselskapet Meltwater annonserte rett før fjorårets sommerferie.

Så langt i 2017 har derimot langt flere annonsører testet ut å reklamere på MediaPuls – både før selve podkasten, men også underveis.

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke produktiv Norge, Talent Media, Morgenbladet, Hammer & Hanborg, Mynewsdesk og Extra Optical for at de har valgt å teste ut reklame på MediaPuls.

Dynamisk plassering av pre- og mid-roll reklame

En av de virkelig store fordelene med podkast-plattformen til Acast, er muligheten til å legge inn annonser dynamisk. Det betyr i praksis at annonsører som reklamerer i en spesifikk uke, får annonsen sin avspilt i samtlige episoder som lytterne hører på i løpet av den uken, og ikke kun de to episodene vi publiserer i løpet av en uke.

Og det er veldig viktig. For selv om MediaPuls dukker opp hver søndag og onsdag kveld, så er det ikke kun de to episodene som blir avspilt.

Som et eksempel ble det i løpet av den siste uken av kvartalet spilt av hele 141 episoder av MediaPuls. De siste episodene er selvsagt spilt av mest, men det er en lang hale av episoder som også blir lyttet til. Av de 10 mest avspilte episodene siste uken i kvartalet, stod de tre siste episodene for omtrent 70%. De resterende topp 7 episoder stod for 14, mens de øvrige 131 episoder stod for 16%.

Tusen takk til alle gjester og lyttere

Vil veksten vedvare? Det får tiden vise. Marius og jeg har i alle fall ingen planer om å trappe ned. Og i mangel på beskjedenhet, mener vi at alle virksomheter som er opptatt av markedsføring, kommunikasjon, sosiale medier og journalistikk bør høre på MediaPuls for å holde seg oppdatert. Og alle virksomheter i dag bør være opptatt og holde seg oppdatert på disse områdene for å holde seg konkurransedyktige.

Med det som utgangspunkt bør det være mulig å vokse mer enn lineært gjennom hele 2017.

Foruten teknologien som gjør det mulig for Marius og jeg å lage MediaPuls hver uke – fra Tromsø til Oslo – eller hvor i verden vi befinner oss når vi spiller inn – så ønsker jeg å benytte anledningen til å takke alle som har gjestet MediaPuls siden vi startet å podkaste. Det har ikke vært få. Og vi må selvsagt også takke alle våre lyttere. Både i inn- og utland. Og en ekstra takk til de som har lagt igjen en stjerne og/eller kommentar på iTunes. Som Marius bruker å si;

– Det synes vi er veldig koselig!