fbpx

#MediaPuls – Virtuell virkelighet og kunstig intelligens

Er Virtuell virkelighet og kunstig intelligens noe for mediebransjen i 2016? Ingvild Moen og Olav Mellingsæter gjester MediaPuls, etter å vært i USA og sjekket pulsen.

VR (virtuell virkelighet) og AI (kunstig intelligens) er på alles lepper om dagen. Men er det noe for mediebransjen i 2016? Marius og Hans-Petter har invitert Ingvild Moen og Olav Mellingsæter i studio for å høre om det her er «nice» eller «need». De har nylig returnert til Norge fra et besøk i San Francisco og Las Vegas, hvor de har møtt blant annet Facebook, Yelp og IBM.

Ingvild Moen har jobbet i en årrekke med sosiale medier og kommunikasjon, og driver sitt eget selskap – Resonate – hvor hun fokuserer på løsninger som gir virksomheter muligheter til å lage enda bedre kommunikasjon på målgruppenes premisser. En naturlig konsekvens for Ingvild var da å lære seg mer om algoritmer og datafangst, og der kommer blant annet AI og VR inn i bildet.

Olav Mellingsæter har bakgrunn som internasjonal rådgiver innen informasjon, kommunikasjon og underholdning i KPMG og PwC. I rollen som rådgiver og produsent for flere av de største virksomhetene i Norge på digitale kommunikasjonsløsninger, har han jobbet mye med å få full overblikk og oversikt på de nye teknologiens og kanalenes kommunikasjonspremisser.

Lytt på MediaPuls via SoundCloud eller iTunes!

Nyttige lenker fra ukens episode:

Takk for at du lytter til MediaPuls. Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.