fbpx

MediaPuls 81 – Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter

Troll og hatprat er i ferd med å ødelegge Internett og Twitter. Og Facebook er i ferd med å ødelegge for ytringsfriheten med misforstått sensur.

Troll, nettroll, hatprat, sjikane, hets, trusler og mobbing. I økende grad blir ordene benyttet i sammenheng med Internett og ikke minst Twitter. Og i flesteparten av tilfellene er det hvite, middelaldrende menn som troller minoritetskvinner. Twitter har blitt 10 år, men har gjort svært lite for å få kontroll og bukt med sine troll. Kanskje ikke så rart, siden 8 av 10 i ledelsen hos Twitter er hvite, middelaldrende menn. Twitter sine gründere har sine grunner, og når Twitter «funker», så er det verdens beste (og kanskje viktigste) sosiale nettverk. Men trumfer ytringsfrihet alt, og skal i det hele tatt Twitter forholde seg til hva som blir sagt og delt? Er Twitter en medieaktør på lik linje med en TV-kanal eller en avis, eller er Twitter en del av Internetts infrastruktur på lik linje med Telia og Telenor?

På den andre siden har du Facebook som aldri har lagt skjul på at de sensurerer og fjerner. Men av og til går de for langt, og misforstår sine egne sensurregler. Og når de tråkker i salaten, er det da riktig å stå stille, eller burde Facebook (Norge) komme på banen og forklare seg?

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Se også video-opptaket fra Arendalsukas debatt om nettroll under #Etikk24

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

photo credit: Florence – Galleria dell’Accademia via photopin (license)