fbpx

MediaPuls 74 – Ikke lov å streame uten samtykke

Det er utrolig enkelt å streame konserter til «hele verden» via en smarttelefon. Men er det lov uten samtykke? Vi tar debatten med advokat Jon Wessel-Aas.

En av lidenskapene til Jon Wessel-Aas er seilbrett.

En av lidenskapene til advokat Jon Wessel-Aas er seilbrett.

Sommeren ruller videre, og det samme gjør MediaPuls. I episode 74 har vi fått besøk av Jon Wessel-Aas for å diskutere hva som gjelder når det kommer til å streame, filme og dele for videoer i sosiale medier.

Med Facebook Live har alle med en smarttelefon og en Facebook-konto anledning til å streame live – fra for eksempel konserter – og det er det mange som gjør, inkludert Hans-Petter. Det er derimot ikke alltid greit, så fremst du ikke har fått samtykke, eller video-klippet er innenfor «sitatretten».

I denne episoden av MediaPuls er Hans-Petter i Oslo, mens Marius befinner seg i Danmark. Foruten samtalen med Jon Wessel-Aas, diskuterer vi kommentarfelt-problematikken, og de nye funksjonene som har kommet til Snapchat.

Få med deg hva folk skriver om deg i sosiale medier i sommer

Meltwater-HansPetter-Sommerferie-Sosiale-MedierSommeren er her, men ingen kommer til å feriere offline lenger. Merkevaren er hva folk sier om deg, og merkevaren din kommer til å bli omtalt i løpet av ferien også. Derfor er det greit å vite hva som blir sagt.

Ukens sponsor er Meltwater, som har et sommertilbud du ikke vil gå glipp av. La Meltwater overvåke hva som blir skrevet om deg i sosiale medier – helt gratis!

Sjekk ut sommertilbudet til Meltwater.

Fra 2 til 1, men fortsatt dobbelt så mange

Vi vil kun legge ut en episode av MediaPuls i løpet av sommerferien, men det er dobbelt så mange sammenlignet med de fleste andre podkastere som tar fullstendig sommerferie. Hver uke vil vi ha en ny spennende gjest på besøk – fra innsiden og utsiden av mediabransjen.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.