fbpx

#MediaPuls 55 – Tidligere kulturredaktør bygger journalistisk bro

Den tidligere kulturredaktøren i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, skal bygge journalistisk bro i Skandinavia.

Det er første mai i det virtuelle studioet til Marius og Hans-Petter. Dager og uker har gått, men Facebook Instant Articles er fortsatt kun et lys i enden av det som virker som en lengre og lengre tunell. Hos Schibsted er man i gang med å teste interessen for å betale for enkeltartikler. Men ønsker de virkelig at vi skal kjøpe enkeltartikler, eller er det kun et lokkemiddel mot abonnement?

Facebook, Twitter og LinkedIn har annonsert sine tall for første kvartal, og det er ikke alt som vokser inn i himmelen. The Guardian har lansert sitt Virtual Reality-prosjekt, og plasserer deg i isolasjon. The New York Times sender ut 300.000 nye VR-briller til sine mest lojale digitale abonnenter. Snapchat skal vise høydepunkter og «behind the scenes» fra OL i Rio, og YouTube lanserer «bumper ads» på seks sekunder.

Og til slutt en liten «call to action» – Marius har startet en ny tips-spalte, men trenger tips fra deg til navn. VerktøyPuls er 100% utelukket. Gå inn på Facebook.com/MediaPuls og legg igjen ditt forslag til hva tips-spalten bør hete.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.