fbpx
podkast

MediaPuls 265 – Flere får med seg nyheter via podkast enn radio

Antall podkast-lyttere vokser kraftig. Spesielt blant de under 35 år. Vi er ett skritt nærmere lenkeskatt. IGTV er «på lufta» og Facebook og YouTube tester ut brukerbetaling.

Flere får nyheter fra podkast enn fra radio

Ifølge tall fra Kantar TNS for et år siden, hørte 1 av 3 nordmenn på podkast minst en gang i løpet av 90 dager. Nå er tallet over 30 prosent hver måned. Og i aldersgruppen under 35 år, hører halvparten av alle nordmenn på podkast minst en gang hver måned.

Ifølge Reuters Digital News Report for 2018 er kun i aldersgruppen 45+ hvor det er flere som hører på radio enn podkast for å høre på nyheter. Hvor lenge vil det ta før mediebransjen tar podkasting og podkast-lytterne på alvor?

EU enda et skritt nærmere lenkeskatt

Justiskomiteen i EU-parlamentet har nå vedtatt det nye direktivet for opphavsrett og lenkeskatt. Det EU forsøker å gjøre er å modernisere opphavsretten. I praksis betyr det at alle plattformer og alle apper må ha filter som hindrer brukere å publisere innhold de ikke har rettighetene til å publisere. Internett må med andre ord sensureres. En annen del av direktivet – Artikkel 11 – er interessant for mediehusene. De vil nå få mulighet til å ta betaling fra plattformene for at de har forhåndsvisninger av innholdet. 

IGTV er lansert

Instagram har lansert IGTV. Nå kan vi legge ut vertikale videoer som er inntil 60 minutter lange. 10 minutter for «oss dødelige«. 60 minutter for de som har store Instagram-konti. Reklamefritt nå. Reklame i morgen. Vi spør om IGTV er mest for influencere, eller om dette vil kunne bli en viktig videoplattform for tradisjonelle mediehus og virksomheter.

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher Radio, Google PodcastsOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Eller spill inn en liten lydsnutt via Facebook Messenger.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Henry Be via Unsplash