fbpx
innholdsmarkedsføring

MediaPuls 253 – Content Marketing, Google Assistant og PFU

MediaPuls har møtt Robert Rose, Content Marketing-kompisen til Joe Pulizzi. PFU synes ikke det er så greit med Content Marketing, og Google Assistent tar telefonsamtalene for deg.

«Redaksjonell gjøkunge» til besvær

Innholdsmarkedsføring i norske mediehus er blitt en av de mange hellige kuene som ingen helt tør å kritisere. PFU – som tidligere sa at det var greit at mediehusene drev med det, synes ikke det er riktig så greit lenger. Blant annet fikk nylig VG kritikk for å ha publisert innholdsmarkedsføring – eller det de kaller for annonsørinnhold. 

Det er på høy tid å komme til en felles enighet om hvordan reklame skal merkes. På den ene siden har det blitt en kjærkommen (ny) inntektskilde for mediehusene, på den andre siden går det direkte på bekostning av en allerede syltynn troverdighet. Og det har vi ikke råd til.

PNR – This old marketing – på besøk i Oslo

Kompisen til Joe Pulizzi, som på mange måter etablerte Content Marketing-trenden, og grunnla Content Marketing Institute – og som var R-en i PNR – Robert Rose, var for kort tid siden på besøk i Oslo, under Epic Content Marketing-konferansen. Robert Rose er Chief Strategy Officer i Content Marketing Institute, og MediaPuls slo av en prat med Robert, for å høre litt mer om hvor innholdsmarkedsføringen står i dag.

Googles assistent tar telefonsamtalene for deg

Hvordan vil innholdsmarkedsføringen påvirkes av et stadig mer talestyrt internett? Hvordan vil søkemotoroptimalisering endres? Under Googles I/O-konferanse, presenterte Google-sjefen «neste generasjon» av talestyrte assistenter, som ikke bare vil svare deg på spørsmål og bestille varer for deg, men som også vil håndtere telefonsamtalene for deg, slik at du ikke trenger å ringe til frisøren selv.

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Hans-Petter Nygård-Hansen