fbpx
tillit

MediaPuls 238 – Trust no one

MediaPuls tar et oppgjør med Facebook-konkurranser og luretitler. Vi spør oss om vi burde frykte Kina mer enn Facebook, og registrerer at en alternativ nyhetsside sprer falsk reklame med falsk utgave av VG og falsk uttalse fra Kronprinsesse Mette-Marit.

Vi får sosiale medier og nettaviser som fortjent

Når påsken nærmer seg, skal påskeegget fylles med snadder. Og Facebook «fylles» med konkurranser. Bedrifter mekker sammen et bilde av noen ansatte og plasserer de med et påskeegg fylt med kvikklunsj, appelsiner og elendighet som du kan vinne. Andre ganger kan du vinne din egen alder i brus. Kommenter, lik og tagg dine venner. Samme elendighet år etter år. Men det virker. For vi kommenterer, liker, tagger og klikker som gale. Vi får de sosiale mediene vi fortjener. På samme måte som at vi får de nettavisene vi fortjener. Fylt med luretitler og saker om slanking, samliv og sex. VG sine pluss-saker om sex- og samliv selger opp til 400 abonnement pr. dag. VG har ikke råd til å slutte å spy ut slike tullesaker.

Frykten for Kina bør være større enn for Facebook

Facebook har i løpet av de siste årene stadig oftere blitt omtalt som en fare for demokratiet og ytringsfriheten. Facebook har hatt en innvirkning på valg og påvirker våre holdninger. Med omlag 25% av verdens befolkning “inne” på Mark Zuckerberg sin plattform er det mange som har begynt å kreve at giganten utviser en større åpenhet og tar mer ansvar.

Men hva med gigant-nasjonen Kina, som nylig brøyt seg inn i Helse Sør-Øst og stjal informasjon om diagnoseprodukter, cellekulturer brukt i forskning og utvikling, laboratorierapporter, forretningsplaner, oppkjøp av selskaper, bio-medisin, veterinærmedisiner, vaksiner, genmodifiserte medisiner, antistoffe og blodkomponenter, samt dokumenter og presentasjoner fra konferanser og interne arrangementer, finansielle dokumenter, organisasjonskart, rapporter fra arbeidsgrupper, møtereferater, ansattelister, strategier, HR-dokumenter, juridiske dokumenter, pasientinformasjon og dokumenter om IT-nettverkenes infrastruktur.

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

 

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Bernard Hermant via Unsplash