Amedia

MediaPuls 205 – Analogt abonnementssystem stoppet Amedia

27. november 2017 av Hans-Petter Nygard-Hansen

Kynisk tigging fra Kreftforeningen, langt fra nok MeToo, NRK er løsningen for et større mediemangfold, Amedia er analog i en digital hverdag og Facebook inviterer Facebook-admins til kurs i England.

MediaPuls har fått besøk av Amedias Anders Opdahl for å diskutere betaling- og abonnementsløsninger, og for å høre hva som skjedde med «Norgespakken» som ble lansert for ett år siden som en pilot. Og som forsvant uten at vi fikk vite hvorfor.

Kreft og trakassering

Marius sin far fikk kreft i 2012. Da meldte han seg inn i Kreftforeningen. Det ble starten på en rekke kyniske og hyppige tiggerbrev. Selv etter at faren til Marius måtte gi tapt for kreften i februar 2016, fortsatte Kreftforeningen å pumpe ut tiggerbrevene sine. Og da spesielt rundt høytider når folk har det som verst. 

Så langt har vi ikke sagt noe særlig om MeToo-kampanjen. Mest av alt fordi MediaPuls handler om hva som skjer med og ikke i digitale og sosiale medier. Men på samme måte som sosiale medier har blitt brukt til å påvirke valg, til å spre falske nyheter og hatprat, så har sosiale medier også blitt brukt til å påvirke hvordan vi forholder oss til uakseptabel oppførsel og seksuell trakassering.Og når enkelte mannfolk nå begynner å synes at det holder nå med MeToo, bestemte vi oss for å si i fra. 

5 forslag som kan bety mye for mediebransjen

Kulturdepartementet har gitt Medietilsynet oppgave i å kartlegge hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet. Bakteppet er redaktører som mener NRK undergraver inntekter fra brukerbetaling ved å tilby NRK sitt innhold gratis. For en uke siden sto redaktører i kø for å svartmale situasjonen under et åpent møte med Medietilsynet i Oslo. Marius har skriblet ned 5 forslag som kan bety veldig mye for mediebransjen – og som også kan være veldig positivt for NRK.

Sosiale medier siden sist

  • YouTube sletter kanaler som bevisst skremmer barn
  • Nå kan du se Instagram Stories anonymt på desktop
  • Facebook inviterer til europeisk admin-samling

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Amedia

Klikk på knappen for å
abonnere på nye artikler
rett i Messenger.

Om Hans-Petter

Hans-Petter er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem. Hans-Petter skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Kontakt

Nyhetsbrev

Copyright © 2017 Hans-Petter Nygård-Hansen