fbpx
Mediehus

MediaPuls 182 – All talk, no walk. Tikk, takk. Tikk, takk

Norske mediehus snakker ofte og mye om hvor viktig det er å samarbeide. Men det blir med samtalene. Samarbeidet uteblir. Er det viljen eller evnen det står på?

Kjersti Løken Stavrum, lederen for Tinius-stiftelsen, slår et slag for viktigheten av at mediehusene samarbeider. Under NTBs 150 års-feiring, holdt hun et foredrag hvor han krever enda større evne til samarbeid fremover. Og viser til at «dette er en bransje som kan samarbeide».

– Det nye er ikke at vi står sterkere hver for oss. Det nye er heller ikke at vi står sterkere sammen. Det nye er at vi er nødt til å finne nye måter å stå sterkere sammen på.

Problemet er bare at akkurat det samme har blitt diskutert og snakket om i flere år, uten at det ser ut til å bli noe mer samarbeid. Kjersti Løken Stavrum i Tinius, som er medeier i Schibsted foreslår felles pålogging og felles nyhetssøk. Hvorfor blir det kun med ideene og samtalene? Hvorfor blir det aldri noe av samarbeidet? Hvor blir det av innovasjonen som mediehusene snakker så mye om?

Tikk, takk. Tikk, takk.

Og mens vi er inne på mediehusene. Det har vært en trend nå i flere år at mediehus stenger kommentarfeltene og flytter dialogen over til sosiale medier. Sist ut er Al Jazeera. De orker ikke å bruke ressursene lenger på å moderere folk som ikke klarer å moderere seg selv.

Kan kunstig intelligens være redningen? Vil vi se norske aviser ta i bruk kunstig intelligens for å åpen opp tidligere stengte kommentarfelt. Eller kommer aldri kunstig intelligens bli intelligent nok til å forstå norsk, for ikke å glemme alle som skriver på dialekt?

I sosiale medier siden sist-spalten ser vi nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: Gants Tech Prep-skjorter

mediehus

Det har lenge vært tilgjengelige treningsklær med teknologi som holder deg tørr og luktfri. Nå har teknologien også kommet til pen-skjortene. Med de nye Tech Prep-skjortene fra Gant kan du stresse mellom møter, fly rundt på konferanser, eller stå på scenen og holde foredrag uten å «svette vekk».

Gant har innført tekniske kvaliteter i deres tidløse skjorter. Fordelene til Tech Prep-skjortene er at de er pustende, hurtigtørkende og temperaturregulernde. Tech Prep-skjortene til Gant tørker 6 ganger raskere enn normale penskjorter i bomull.

Som MediaPuls-lytter gir Gant deg 10% rabatt på dine Tech Prep-skjorter. Gå inn på Gant.no/MediaPuls og bruk rabattkoden MediaPuls.

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Ales Krivec via Unsplash