fbpx

MediaPuls 158 – Du kan ikke leve uten Facebook, Google og Apple

Kan du klare deg uten de største teknologiselskapene? Og kan mediehusene klare seg med annonser og abonnement?

Utenlandske mediehus finner stadig nye måter å tjene penger på, mens norske mediehus satser mest av alt på å gjemme innholdet sitt bak betalingsmurer.

I år er det 20 år siden den første norske bloggen dukket opp. Og for 10 år siden begynte Facebook-feberen å «herje«. I dag er det ikke bare Facebook vi har blitt avhengige av. Hvis du måtte velge, i hvilken rekkefølge ville du sluttet å bruke produktene fra teknologigigantene Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet og Facebook?

 

 

Under Googles utviklerkonferanse I/O sist uke, var Google Lense en av de viktigste nyhetene de kom med. Og mens Instagram og Snapchat bruker AR til å skape morsomme bilder, tenker Google første og fremst på nytteeffekt.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: The Power of Journalism

power of journalism

Meld deg på «The Power of Journalism»

Schibsted og Stiftelsen Tinius markerer journalistikkens viktige rolle i samfunnet med konferansen «Power of Journalism» i Oslo 31. mai.

”Power of Journalism” er et arrangement som skal hedre uavhengigheten og innovasjonskraften til en fri presse – og hva dette betyr for samfunnet. Dagen vil også se nærmere på hvilken avmakt og hvilke utfordringer journalistikken står overfor – i en verden med falske nyheter og mistro.

Som MediaPuls-lytter har vi gleden av å tilby deg en eksklusiv invitasjon til arrangementet, som har begrenset antall plasser. Helt gratis.

Men det er førstemann til mølla, så vær raskt ute! Klikk her for mer informasjon og påmelding!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Imani Clovis / Unsplash