fbpx

MediaPuls 150 – Hva har DAB, papiravis, annonseblokkering og Instant Articles til felles?

Avisene rømmer Facebooks Instant Articles. Google åpner for annonseblokkering, for å blokkere færre annonser. Stadig flere dropper papiravisen, og DAB er krise for P4 og Radio Norge.

MediaPuls har kommet til episode 150. Det feires ikke nevneverdig.
Mye ble nevnt under Facebook sin F8-konferanse i uke 16. Men ikke Instant Articles. Og det er kanskje ikke så rart. Publisister som tidlig gikk «all in», går «all out». Samtidig stuper Facebook-trafikken.
Stadig flere dropper papiravisen, men nordmenn dropper ikke norsk journalistikk. Google har sett seg «lei» på annonseblokkere, og vil blokkere annonsene selv. I alle fall de dårlige.
Overgangen til DAB i Bodø har resultert i krisetall for P4 og Radio Norge, mens lokalradioene jubler.

Just apply some magic sauce

Er du virkelig «hva du liker»? Kan noen få likes fortelle Facebook hvem du er, og hvordan du er? Det ser nesten ikke slik ut, skal vi tro Apply Magic Sauce.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: EnerWe Communication Conference

Enerwe Communication Conferance arrangeres i Lillestrøm 10, mai. Dette er den viktigste møteplassen for alle som jobber med kommunikasjon i olje- og energibransjen. Visste du at 38 % av all norsk eksport kommer fra petroleum? Eller at mer enn 18 % av den norske velferdsstaten er finansiert av petroleumsinntekter.

Hvordan påvirkes vi av all kommunikasjonen fra bransjen? Hva er egentlig det grønne skiftet? Hva betyr Parisavtalen og global oppvarming? Hvem betaler hvem? Hvem påvirker hvem? Hvilken rolle spiller egentlig kommunikasjon?

Gå inn på ecc.media og meld deg på i dag!

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.