fbpx

MediaPuls 103 – Trumps triumf og medienes avmakt

Det utenkelige skjedde. Trump triumferte, stikk i strid med alle meningsmålinger og spådommer fra USA-eksperter. Hvordan tok de så feil?

MediaPuls må ta for seg det amerikanske valgresultatet. «Dette går mot et valgskred for Hillary» kunne journalister og andre USA-eksperter berolige oss med. Men den gang ei.

Ikke bare Trump

Flyselskapet Widerøe kuttet det tradisjonelle markedsbudsjettet til margen, og satset på egne kanaler og sosiale medier. Resultatet er økt nettrafikk, økt omsetning og den beste Facebook-siden blant de norske flyselskapene. MediaPuls tok praten med Åsta Braathen, som er salg- og markedsdirektør, for å høre mer om hvordan de markedsfører og kommuniserer med markedet sitt.

I Norge har vi sett en dramatisk nedgang i antall politiske debatt-programmer. Med mindre enn ett år til neste stortingsvalg, har Høyre gjennomført sin første live-debatt på Facebook – og det blir nok ikke den siste. Til pressens store forargelse.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Tidslinje:

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.