fbpx

Amerikanske selskaper vil bruke 1,7 mrd dollar i markedsføring på sosiale medier i år

Markedsføring på sosiale medier vokser raskt

Amerikanske selskaper vil bruke 1,7 mrd dollar i markedsføring på sosiale medier i år.

I USA har bruken av sosiale nettverk blitt tatt mer på alvor enn her hjemme, noe som reflekteres av de enorme markedsmidlene som nå flytter seg fra tradisjonelle markedsføringskanaler og over på de nye sosiale nettverkene – spesielt Facebook. I en nylig rapport fra eMarketer spår de at Amerikanske selskaper vil bruke nærmere 1,7 milliarder dollar i markedsføring på sosiale medier i år.

Forrester Research hadde tidligere estimert at man kom til å bruke 1,3 milliarder dollar – noe som også var en økning på over 20% fra året før, så det er ingen tvil om at trenden er sterkt økende – i tråd med den enorme veksten av brukere på sosiale medier som har kommet til i løpet av de siste årene. Med 500 millioner brukere på Facebook, så har man nesten tilgang til 25% av alle i verden som har tilgang til Internett – og Facebook er samtidig en meget rimelig reklamekanal å bruke også.

På Flowtown fant jeg en fantastisk god skisse av hvordan annonsemarkedet på sosiale medier har tatt seg opp, og at dette virkelig er en trend og et fenomen som vil slå ann kanskje ENDA bedre i Norge hvor tross alt over halve nasjonen har en Facebook konto! Ta en kikk her for full oversikt